Як День народження України минув у Рівному

24 серпня Рівне відзначало День Незалежності України

Розпочалося святкування з божественної літургії та молебня за Україну у Свято-Покровському соборі. Потім рівняни поклали квіти до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну» та до пам’ятника Тарасу Шевченку. Також у центрі міста відбулося урочисте віче з нагоди святкування 24 річниці Незалежності України.

Ми ж поцікавилися у рівнян, що для них означає цей день:

– Це для мене свято. Якщо раніше це було просто Україна – це Україна, Білорусія є Білорусія, то зараз я відчуваю все зовсім по-іншому, що ми не такі як всі.

– Найбільше свято для мене – День Незалежності, більше, ніж мій День народження.

– Для мене це день, коли всі українці одягають вишиванки, українську символіку і виходять у центр міста.

– Це моя душа, це моя вишиванка, це моя земля, це мої родичі, це мої друзі, це моя природа, це моє сонечко, це мій стяг.

Напередодні із самого ранку на головній площі Рівного проходила виставка унікального національного вишиваного одягу від відомих  рівненських майстрів та святковий ярмарок.

Рівняни та гості міста змогли долучитися і до «Свята хліба», яке вже увосьме відбувається в обласному центрі. Розповідає головний маркетолог ТМ «Рум'янець» Наталія Нечидюк:

– Хліб – це взагалі традиційний продукт для українців. І тому зажди з задоволенням наші рівняни і купують, і дивляться на надзвичайні витвори, які «Рум’янець» випікає з хліба. Це завжди цікаво. І от ми бачимо, що з року в рік користується це свято такою ж увагою, як і всі заходи на День Незалежності.

Урочисті та розважальні заходи до дня Незалежності відбувалися у різних куточках нашого міста., зокрема і у парку Шевченка, «Лебединці» та на Театральній площі.

Завершилося святкування о 22:00 спільним виконанням Державного Гімну України на Майдані Незалежності.

Більше фотографій зі святкування Дня Незалежності дивіться у фоторепортажі на нашому сайті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень