Володимир Стратонов кинув виклик Едуарду Палецькому в м. Рівне? (6 ФОТО)

РОВНО/РІВНЕ (АК)

[media=162802]

Як ми недавно повідомляли, «Сталося: у Рівному таки демонтували вуличне радіо» й такими чином припинилося кількарічне «Ґвалтування людей через вуха – на зупинках у м. Рівне»

Значну роль у вирішенні цього важливого для екології міста питання, зіграв Едуард Палецький – один із адмінів групи РОВНО/РІВНЕ, який спочатку склав, а потім подав відповідну петицію.

Далі Палецький не припиняв «лупaти сю скалу», аж поки, як декабрист, не пробудив «Четверту владу», яка вже взялася за дожим цього питання цілком системно, за що їй теж варто віддати належне.

Рівне звільнили від тернопільських загарбників і люди на зупинках змогли зітхнути з полегшенням.

Це карта зупинок по м. Рівне, де раніше висіли гучномовці "Вуличного радіо", яке прийшло до нас із Тернополя

Нині ж уже Володимир Стратонов – засновник та адмін тієї ж групи РОВНО/РІВНЕ, як виглядає, вирішив розпочати свій особистий хрестовий похід – за перемогу Добра над Злом.

Мета Володимира Стратонова – переконати міську владу Рівного не зносити та не руйнувати Богатиря в Центральному парку ім. Шевченка.  

Ви, певно. знаєте всю цю епопею з «підземеллями» та «квест-кімнатами», що їх за гроші одного з європейських грантів планують облаштувати на місці, де завжди стояв наш фонтан з Богатирем, який убиває Змія.

Композиція також відома серед рівнян як «Стоматолог».

Початково планувалося, що цю скульптурну композицію Богатиря та Змія – збережуть.

Принаймні ми бачимо її на всіх проєктних зображеннях, але…

Тепер нам кажуть, що для того, аби перенести на 5 м нашого «Стоматолога», не вистачає грошей. Грантом вони чомусь не передбачені, тими коштами, які до гранту свого часу додало місто – теж.

 

Разом, до речі, це щось в межах 15 млн грн. Чи 17-ти. Вже давно те було та й не суттєво. Важливо, що для порятунку «Стоматолога» сьогодні, як нам кажуть, не вистачає 300 тис. грн. Тобто – 2% (двох відсотків) від загальної суми ґранту.

Один із багатьох (за останні дні) дописів Володимира Стратонова

Питання:

Чи має міська рада розкошелитися і витратити наші з вами гроші (гроші міської громади) ось на цього Богатиря, який убиває Змія? На те, щоб його зберегти?

 

Чи нехай беруть його й демонтують відбійними молотками та й вивозять на смітник – за місто. Чи ще куди?

Ваш автор, безперечно, виступає за збереження вказаної скульптурної композиції або навіть за виділення ще більших коштів та створення точної копії Богатиря зі Змієм.

Копії виготовленої не з бетону (як це колись оригінально зробили майстри нашого «Водного Інституту») а з якогось більш модерного матеріалу – прозорішого та легшого.

 

 

Так, щоб ця скульптура навіть сяяла зсередини та пропускала крізь себе світло.

Уявіть собі – у кольорах Золота та Неба – Ілля Муромець побиває триголового Дракара.

Яка б це була візуальна розкіш. Тим паче, що Ілько Муромець – це реальна історична постать, яка захищала Київ від набігів варягів. І прах якого (Муромця) покоїться у Київських печерах.

Одним словом, Володимир Стратонов б’є в усі дзвони, намагаючись  пробудити всіх, «хто живий, в кого думка постала», аби вони «пробудилися з темряви ночі» та й побачили – очевидне.

 

Побачили, що скульптурну композицію, яка давно вже стала символом Рівного, необхідно зберегти.

Що тут скажеш, ми бажаємо Володимиру Стратонову незмінних успіхів та удачі. Можливо, вони дозволять йому повторити «Подвиг Палецького», хоча є багато факторів, які є дуже несприятливими для Богатиря у Рівному.

У нас зараз модні Дракари, вікінги, варяги та фантазії на тему, що Ілько Муромець – не наш герой, а російський.

 

Чому?... Да, тому. Бо так вважають у Москві.

 

Одним словом, безум править нашим світом і нема на те ради. Навіть Едуард Палецький виступає за знесення Богатиря.

 

То що вже казати про інших?

Єдине, що без монументальної композиції в розмірах наявного Богатиря та Змія вся та територія, де вона зараз стоїть, і де будують квест-кімнати, виглядатиме потім голою.

«Лисою»

Про це говорять всі архітектори та дизайнери міста.

Може, вони помиляються.

Може.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень