Відомі люди Рівного розкрили секрети своїх вишиванок (16 ФОТО)

В усій красі

Завтра, 17 травня Міжнародний день вишиванки.

Його відзначають у третій четвер травня. Типово в Україні люди масово одягають у цей день вишиванки. 

Ми ж попросили відомих рівнян поділитися з нами своїми фото у вишиванках і розповіcти, де вони їх придбали та за скільки.

Заступник міського голови Галина Кульчинська показала свою улюблену вишиванку і зазначила, що у неї є 11 вишитих деталей гардеробу. Але понад усе вона любить біло-синю сукню, яку придбала у невеличкому магазині в Івано-Франківську.

Ціна тоді була близько двох тисяч гривень:

Дуже полюбляю такі речі, це завжди красиво, стильно і модно. Це ручна робота. І воно мені дуже подобається і кольором, і візерунком вишивки. Воно таке несерійне, люблю його. 

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко каже, що має багато вишиванок, бо про це подбала дружина Наталка, яка дарує йому сорочки напередодні Дня незалежності.

Цін у грошовому еквіваленті не знає, але зазначив:

Мені відомо, що це завжди роботи різних майстринь. Наприклад, ця, що на фото потрапила до мене зі Львівщини. Я вважаю, що вишиванка  це не лише модно, гарно і традиційно, а це і сильний оберіг, захист та допомога в життєвих ситуаціях.

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко про свою вишиванку сказала так:

У мене, звичайно, не одна вишиванка. Але ось ця найбільш дорога, бо вишита особисто для мене моєю племінницею. Є в колекції такі, що вишиті бісером, гладдю і хрестиком. Чомусь сприймаю вишиванку як урочистість, піднесенність, символ українства, а не як повсякденне вбрання.

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук повідомив, що не купував свою вишиванку це подарунок.

Вишиванку мені подарувала Світлана Богатирчук-Кривко. Ціни не знаю. 

Директор регіонального центру надання адмінпослуг Юлія Шигорєва має у своїй шафі вишиту сукню. Вона молочного кольору з вишитим квітковим орнаментом. 

Купувала у магазин "Світ вишиванки", що на вулиці Соборній. Ціну не пам'ятаю.

Заступник міського голови Віталій Герман пригадав, що придбав свою вишиванку у магазині "Світ вишиванки", але ціни теж уже не пам'ятає.

Міський голова Рівного Володимир Хомко сказав, що першу вишиванку йому подарували колеги з Луцька. А вже потім дружина теж подарувала чимало:

Тут ми з внучкою на День незалежності. Цю сорочку мені пошила і вишила дружина.

Організатор концертів Наталія Лозовська поділилася сімейним фото з дітьми:

Купувала у Львові в майстрині. Взагалі маю лише дві вишиванки в шафі. Одна придбана в Яремче, їй близько 13 років. Ну і ця львівська. Коштує вона в межах 2 тисяч гривень. Але суть не в ціні, бо в карпатсько-львівських вишиванках своя енергетика.

Речник Рівнеобленерго Алла Ліхачова подідилася з нами фото, якому вже понад 10 років. Тоді в її родині зародилася сімейна традиція - носити вишитий одяг. А першу вишиванку Аллі подарувала мама. 

У мене є ще дві вишиванки. І їх також подарувала мама.

Вона дарує мені, а я їй дарую. Отак обмінюємося.

Заступник начальника міського управління охорони здоров'я Вікторія Покоєвчук розповіла, що в неї є кілька вишитих сорочок і суконь. В одній із них вона була одягнена на обряді вінчання своєї доньки. А ще вона дуже любить автентичні речі.

Декілька років тому я навіть їздила у Львів  в Етно-галерею Роксоляни Шимчук і приміряла справжній святковий одяг української жінки.  Тим речам понад 200 років. Я бажаю кожній жінці приміряти і собі таке вбрання. У ньому особлива енергетика.

Секретар міської ради Сергій Паладійчук теж є поціновувачем вишиванок. У нього їх шість, першу придбав у 2002 році за 250 грн.

А вишиванка, де мене цілує у щоку менший син це остання моя обновка. Це робота рівненськоі майстрині і вона безцінна.

Директор міського будинку культури Ольга Стельмах володіє вишиванкою з історією. Вишиванка автентична, з села Хотин Рівненського району.

Це наша поліська вишивка червоно-чорна. Мені вона дісталася в середині 80-х років від хресної баби. Я мала грати Солоху в шкільній виставі і потрібен був український одяг. Сорочці вже, певно, років 80.

Діджей Міцик є власником оригінальної вишиванки з еко-шкіри.

Каже, що замовляв у рівненської майстрині, але ціну вже не пам'ятає.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень