Віднайдено зображення Середньовічного палацу під Рівним (ФОТО)

Салон Радзивілів у Шпанові нагадував Париж

Ілона Радзивіл на тлі середньовічної Готики

Серед легенд Радіо Трек є одна про Ілону Радзивіл.

Нашу Ілонку

Зліва Юлія Гемберг. Між Нею та Тарасом Дудеєм -- Ілона Радзивіл. Справа -- Ольга Радянська

Ми вважамо її прямим нащадком роду Радзивілів.

Ілона не заперечує.

Можливо, з часом у її королівське коріння повірять й інші (чи нам вдасться довести очевидне з допомогою ДНК-тестів), і тоді…

 

І тоді…

Ілона Радзивіл -- у віночку

Важко навіть уявити, ЩО тоді буде, а поки нові артефакти про Радзивілів на Рівненщині, які отримали розголос буквально цими днями, дякуючи Едуарду Палецькому та Тарасу Максименку.

Останній повідомляє:

Ще вчора ми фактично нічого не знали про розбиту інформаційну (надгробну) дошку немовляти, яке померло з родини Радзивілів.

 

Натомість за одну добу, завдяки Эдуард Палецкий ми отримали цікавезну історію та бомбезну акварель, на якій нащадки Любомирських та Радзивілів разом проводять час.

От вам і сила Інтернету. Дякую ще раз небайдужим ентузіастам!


Так воно і є. Це донька Юлія (про неї поки що не маю фактури) від Ядвіги Собанської (Jadwiga Sobańska h. Junosza) (1830-1900) та Кароля Андрія Радзивіла (Karol Andrzej ks. Radziwiłł h. Trąby) — сина князя Михайла Гедеона Радзивіла (Michał Gedeon Hieronim ks. Radziwiłł h. Trąby)

 

Відомо, що вони певний час володіли Шпановом. Ядвіга померла в Шпанові в віці 70 років, певно там і похована. Відомо, що в них було ще двоє дітей : Michał Piotr (1853-1903) та Maria (1854-1856). Про Марію є ще суперечлива інформація (1860 - 1930).


А тепер сенсаційна акварель!

1834 р., P. Pizzala Справжній інтер'єр салону Палацу Радзивілів у Шпанові . Всі прізвища дієвих осіб зазначені на полях картини. Ліворуч зображені: Józef Lubomirski, Sabina, Michalina Radziwiłł, Natalia Lubomirska. В центрі: Dorota Lubomirska та Alexandra Radziwiłł.

 

Праворуч діти: Alexandra, Karol and Zygmunt (сидить) та Henryk Lubomirski на сходах. Так, це той самий згаданий Карол Радзивіл ще в юнацтві.

Ну, нарешті…

Нарешті наша Ілона Радзивіл побачить свого предка))

Усім пошуковцям реально дякуємо, а  Едуарду Палецькому (АКА Єдуард Палецький) наш окремий респект.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень