Унікальна мама народила у Рівному: випадок, який і за кордоном велика рідкість (ФОТО)

Спеціалісти запевняють - в Україні таке ставалося 2-3 рази. Не більше

Донором нирки стала мама героїні нашого репортажу

У Рівному народилася унікальна дитина. Точніше, її народила унікальна мама. Мешканка села Томашгород, що на Рокитнівщині у 2012-му році пережила трансплантацію нирок і кілька років чекала, доки лікарі дозволять народжувати.

Медики кажуть, цей випадок унікальний, адже навантаження на нирки матері під час вагітності в кілька разів вище норми. Зокрема, на Рівненшині таке вперше, а в Україні - траплялося лише кілька разів. З трансплантованою ниркою народжувати дуже небезпечно.

Так, у Людмили під кінець вагітності були серйозні ускладнення, і щоб врятувати її, довелося робити кесарів розтин, розповідає завідувач анестезіологічного відділення Рівненського перинатального центру Віктор Дрозд:

Їй давали певні препарати, щоб не було відторгнення нирки. Через ці препарати виникають порушення мікроциркуляції та згортання системи крові. Тож під кінець вагітності в неї виник ішемічний інсульт (погіршення циркуляції головного мозку, - ред).

Ось так виглядає ішемічний інсульт на рентгенівському фото. Темна пляма - це зона, до якої неможе потрапити кров через тромб у судині

 

Це серйозне ускладнення, яке загрожує життю пацієнта. Під час кесарського розтину довелося постійно збивати їй тиск. Ситуація була надзвичайно важка. Цей випадок можна описувати навіть закордоном.

ВІктор Дрозд під час операції

Втім операція завершилась успішно, розповідає заступник головного лікаря Рівненського перинатального центру Степан Лічнер:

Порадились і вирілиши кесарським розтином забирати дитинку. Успішно дістали, дитинка здорова – 3,4 кілограма. В жінки тиск нормалізувався. Вона їсть, говорить – все відповідає нормальному післяопераційному періоду.

Оперувала особливу пацієнтку безпосередньо головний лікар Рівненського перинатального центру Вікторія Єнікеєва. 

Степан Лічнер - брав участь в операції

Наразі Людмила лежить в стаціонарі. Вона каже, що почувається добре. Дівчинка у Людмили народилася повністю здорова. Донечку планують назвати Меланією – це ім’я дуже подобається її мамі. Пологів жінка не боялася, каже, що дуже хотіла дитину та знала, на що йшла:

Через кілька років мені дали дозвіл на вагітність. Я дуже хотіла дитину та знала, що йду на ризик. Але, дякуючи Богу, вагітність пройшла легко та лише під кінець виникли ускладнення. А зараз я та дитина почуваємось добре.

Людмила разм із донькою Меланією

Певний час Людмила ще пробуде на лікарняному ліжку, а згодом її випишуть додому під домашній нагляд, де на неї чекає люблячий чоловік і рідні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень