Українку вразило ставлення до дітей в американських лікарнях

У медзакладах США важливу роль відіграють ігри, розваги, гумор та усмішки

Фото з сайту bizua.org

Медперсонал лікарень США ладен перевтілюватися, одягати кумедні костюми, виступати фокусниками, жонглерами, аніматорами чи клоунами – будь-які ролі доречні, аби лише дитина почувалася комфортно і затишно, не переживала через медогляд. 

До кожної дитини медперсонал ставиться з повагою та емпатією. Велика увага приділяється комунікації та співпраці з родиною дитини для досягнення найкращого обстеження та ефективного результату лікування. 

Відчуття дитини як рівноправного учасника процесу починається з самого знайомства з приміщенням дитячої лікарні.

Зазвичай вхід розділено на дві зони: окремий вхід для здорових пацієнтів та окремий – для хворих пацієнтів.

 

Так само для кожної групи є своя відокремлена зона, окремі зали очікування.

Максимальне розділення здорових і хворих дітей враховує права здорових дітей бути захищеними від небажаних вірусів та бактерій. 

На стінах - фото дітей, є телевізори для перегляду мультиків

У залах очікування створено доволі привітну атмосферу.

Стіни прикрашені красивими дитячими фотокартками чи картинами улюблених мультиплікаційних героїв. В очікуванні пацієнти можуть переглянути мультфільми на встановлених телевізорах у фойє. Зазвичай, у наявності також дитячі кольорові меблі та ігри.

Жодного разу за всі роки мого проживання в США я не бачила лікаря з телефоном у руках – ні сімейного лікаря, ні педіатра.

Медсестри чи медбрати зустрічають своїх юних гостей і супроводжують в окремі кімнати огляду. Вітаються, знайомляться, усміхаються, тиснуть руки тощо.

Спершу медсестра чи медбрат розпитує та нотує причину візиту, індикатори розвитку, скарги тощо.

Лікар може жонглювати, або бути віднесеним від дмуху дитини

Наступний етап – лікар. До кімнати огляду лікар не увійде, не постукавши попередньо в двері та не попередивши, що він на порозі й готовий до зустрічі.

Привітно привітається, блисне усмішкою, назве своє ім'я/прізвище, запитає як справи і потисне руку, в першу чергу, своєму пацієнтові. Вітання відбувається в ігровій формі.

Лікар жартуватиме аби викликати довіру до себе і підняти настрій, розвеселити відвідувача. Ігри бувають доволі кумедні і незвичні, усміхатимуться навіть батьки (лікар може бути віднесеним вітром від дмуху пацієнта, може жонглювати). 

Перевірка стану здоров'я та розвитку пацієнта теж відбувається у формі гри.

Лікар може надати пацієнту свій стетоскоп, аби той прослухав як б'ється серце лікаря; може дати паличку для перевірки горла, одягнути рукавички для огляду на дитину. 

Здійснюючи огляд, лікар обов'язково запитає, чи можна дитині зняти підгузок. Приватність і повага – понад усе.

За подвиги та відвагу під час огляду дитина часто отримує винагороду: цукерки, наліпки. Спогадів та емоцій від візиту вистачає надовго. Важливо зазначити, що під час огляду батьки залишаються в кімнаті з дитиною.

В офісах спеціалізованих лікарів оздоблення кімнат огляду пацієнтів та фоє відіграє велику роль у забезпеченні емоційної безпеки та комфорту дитини.

Наприклад, кабінет дантиста може бути декорованим під острів пригод з різними драбинами, нірками, гніздами, кімнатами з комп'ютерними іграми та телевізором.

Деякі лікарі мають цілі арсенали іграшок і починають свій огляд із "задарювання маленькими подарунками" пацієнтів і тим самим отримують моментальну довіру від дітей.

У палатах можуть бути роботи або собаки

Як не дивно, але тут діти люблять лікарні. Ось, наприклад, в деяких медичних закладах з візитом приходять баскетбольні команди і діти мають змогу гратися зі своїми кумирами.

В лікарнях часто організовують спеціальні святкування та забави для дітей.

А для тих дітей, які змушені бути ізольованими в своїх палатах, деякі госпіталі навіть закупили роботів, щоб діти мали зв'язок через високі технології із зовнішнім світом.

 

Зі своїх ліжок пацієнти можуть керувати роботами, які переміщуються по госпіталю, і спілкуватися з іншими дітьми та персоналом. 

Деякі заклади практикують заспокійливу терапію завдяки спеціально тренованим собакам.

Чотирилапі друзі допомагають дітям проходити лікування, забезпечуючи зменшення стресу через контакт.

 

У дітей - окремі палати, з диванами для батьків

Дитячі лікарні нашого міста надають пацієнтам окремі палати, які мають, зокрема, окремі санвузли.

Є невеликі дивани в палатах та зручні крісла, де можуть розміститися батьки, перебуваючи поруч з дітьми та доглядаючи за ними. 

Якщо дитині встановлено важкий діагноз, то, зазвичай, у лікарні працюють спеціально навчені соціальні працівники, які допомагають батькам у підготовці дітей до сприйняття такого діагнозу. 

До таких лікарів і лікарень діти просяться самі! З таким медичним персоналом, інфраструктурою ти дійсно відчуваєш себе частиною великої медичної родини, невід'ємною частиною медичного процесу і системи. 

Джерело: Українська правда

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень