Український художник модернізував герб Рівного

Спочатку, правда, він був фіолетовим

Відомий український художник Андрій Єрмоленко в останні дні літа представив колекцію модерних гербів обласних центрів України. Про це писали на сторінці Адміністрації Президента у Facebook. Був у колекції і герб Рівного, однак не всім сподобалося, що він був фіолетового кольору.

Зокрема, від першопочаткового варіанту була не в захваті співачка, письменниця і художниця Анжеліка Рудницька, яка, нагадаємо, родом якраз з нашого міста. Тому, в першу чергу саме на її прохання художник кардинально змінив колір і новий герб Рівного став по-весняному соковито-зеленим.

«Це художнє переосмислення символів міст, які Андрій створив у притаманній йому манері орнаменталізму. Якось я натрапила на підбірку символів міст і, звичайно, особливо прискіпливо розглядала рідних мені міст – Києва і Рівного. Рівненські ворота були фіолетового кольору. Асоціативно цей колір ніяк не поєднується у моїй свідомості із зелено-блакитним краєм волинського Полісся. Саме про це я написала художнику.

 

Я вдячна Андрієві за його уважне ставлення до моїх прохань. Сподіваюсь, рівнянам теж подобається такий варіант нашого символу. Якщо ні – можемо подискутувати. wink emoticon. Бажаю усім натхнення, небайдужості і любові до усього рідного!» – зазначила Рудницька.

Єрмоленко сам представив оновлений варіант на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, Андрій Єрмоленко більше року працював над оновленням символів та візерунків на гербах українських міст. Свої роботи він називає нестандартними, без зайвого офіціозу туристичними емблемами. Найчастіше його роботи використовуються для принтів при виготовленні сувенірної продукції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень