Укласти шлюб у Рівному можна через Інтернет

А ще розлучитися, зареєструвати новонароджену дитину та змінити ім`я. А чи готові до цього рівняни - дізнавався кореспондент Радіо Трек.

Відтепер укласти шлюб рівняни можуть не виходячи з дому. З початку тижня в Україні запустили поки що пілотний проект, який передбачає можливість подання електронних заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. Заяву можна подати через відповідний  веб-потрал на сайті Міністерства юстиції, тут же можна сплатити і державне мито. Тож ви відправляєте відскановані документи, які реєстратор зобов’язаний розглянути протягом дня і з в’язатися із заявником для узгодження дати. Як це буде на практиці, пояснила начальник Головного управління юстиції у Рівненській області Іванна Смачило:

 

 

По законодавству до цього часу обов’язково мали обоє прийти - він і вона - і самі мали подати цю заяву. Для багатьох, навіть, це, можливо,  урочистий момент. Кому це не зручно -  можна подати ці заяви он-лайн. Вони опрацьовуються. Якщо всі документи в порядку  -  Вам призначається час, для того, щоб не стояти в чергах, не ходити по банках не платити  - Ви вже можете зробити це он-лайн. І Ви можете вже прийти, і, фактично, Вам видають той документ, який Вам необхідний.

Між тим, ми вирішили запитати у рівнян, чи готові вони до таких змін в реєстрації. Більшість кажуть, що скористалися б такою можливістю, аби не стояти в чергах, проте дехто має більш консервативну думку з цього приводу:

 

Варто додати, що окрім заяви на реєстрацію шлюбу можна також подати он-лайн заяву на розлучення, народження дитини, зміну імені чи смерть людини. Окрім Рівного з 7 вересня таку можливість мають ще жителі столиці, міста Сум, Київської, Одеської та Дніпропетровської областей. Зауважимо, що можливість традиційно подати заяву безпосередньо у РАЦСі залишається.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень