У четвер вирішать долю «Октанту». Чи закриють головну Дискотеку 90-их?

Виконком розгляне подання про обмеження часу роботи першого «справжнього нічного клубу» у Рівному.

У четвер відбудеться чергове засідання рівненського міськвиконкому. Серед питань, які виносяться на розгляд, за нашими даними, є пункт про «обмеження режиму роботи диско-бару «Октант».

Усе, як пояснюють, через велику кількість правопорушень у нічний час в околицях Рівненського автовокзалу. У чому дехто звинувачує саме «Октант» та його нічних відвідувачів.

Учора, в понеділок 29 лютого, відбулося засідання спеціальної комісії, яка готує відповідні подання на засідання міськвиконкому.

Комісії такі, як правило, проходять за участі усіх зацікавлених сторін. Вчора у 410 кабінеті Рівненнського міськвиконкому можна було побачити і представників «Октанту» і начальника міського управління Рівненської міліції.

Результатом засідання, на скільки нам відомо, стала резолюція обмежити роботу «Октанту» до 01-ої години ночі. На такому рішенні наполіг сам Василь Зелінський - начальник Рівненського міського управління МВС.

Проблема з таким рішенням полягає в тому, що воно, фактично, означає (увага) ЗАКРИТТЯ "ОКТАНТУ".

Справа в тому, що люди у подібні нічні клуби підтягуються тільки ближче до півночі. Ніхто не піде ні в який «Октант», щоб потусити там одну-дві години між 23.00 та 01.00.

Тобто заклад цей доведеться закрити. Це, якщо виконком проголосує за обмеження його роботи. На сьогодні «Октант» працює до 04-ої ранку.

Ключове питання тут, насправді, звучить так:

Чи дійсно у районі «Октанту» злочини та правопорушення трапляються уночі частіше, ніж біля «Лагуни» чи «Стадіопабу»?... На скільки частіше?... Можна почути статистику?

За нашими даними, числа, які були озвучені вчора показали приблизно однакову статистику по всім нічним закладам міста. Але є навіть ще цікавіше запитання:

Чи дійсно «Октатнт» це єдине місце в районі Автовокзалу, де вирує активне нічне життя у тому числі й дискотечне?

Не можу стверджувати, але розповідають, що, якщо уночі прийти на Автовокзал,  то можна почути музику, яка лунає із такою силою, що танцювати під неї можна навіть пасажирам нічних автобусів, які заїжджають до міста. Навіть не виходячи з тих автобусів.

При чому музика та лунає на Автовокзалі не з «Октанту», а з якогось генделика, який працює цілу ніч, і в якому також товчеться маса людей.

Тож, можливо, членам міськвиконкому не варто ухвалювати категоричних рішень щодо «Октанту»?

По-перше, співставлення загальної статистики, найвірогідніше, покаже, що біля всіх нічних закладів міста кількість правопорушень є приблизно однаковою.

А значить, якщо закривати, то треба закривати – всі. Інакше, це буде якась нечесна конкуренція.

Якщо ж ми закриємо усі нічні заклади міста, то, хоча би, прославимо Рівне на всю Україну.

Якщо ж говорити конкретно про Автовокзал, то варто з’ясувати

які ще нічні заклади, окрім «Октанту» мають там дозвіл і працюють (чи працюють без дозволу) уночі?

Особливо, зважаючи на те, що «Октант» це, по-суті, першийй нічний клуб у Рівному, через який напевно пройшли всі, кому зараз між 30 та 45. Тож, навряд чи місту варто діяти тут непродумано і напролом.

Тим паче, коли є реальні підозри, що за всім цим ще можуть стояти й звичайні бізнесові розборки між конкурентами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень