У Будинку вчених бачили привида?

Рівненський історик розповідає про паранормальне

У рівненському Будинку вчених коїлися містичні речі.

Щоправда, 24 роки тому.

Про це розповідає дослідник історії нашого міста Василь Гудзій. У давній будівлі розташовувалася на першому поверсі фірма «Монотех», де чоловік працював у 90-х. Розповідає, що влітку йому довелося провести ніч на посту охоронця:

Я сидів за комп’ютером біля дверей, які ведуть в хол до сходів. Вони були зачинені.

Серед ночі я побачив, як рухається ручка. Думав, хтось є в приміщенні. В підвалі працював художник Валера, то я припустив, що це він когось впустив. Однак я обійшов приміщення і нікого не побачив, всюди двері були замкнені.

Відомий рівненський історик Василь Гудзій. Фото Галини Данильчук

Потім вібрація відчувалася на другому поверсі, ніби хтось ходить. Скрипів паркет і у кімнаті, де зараз музей Бурштину. На наступний день я розповів це начальнику. І далі він вирішив посидіти на вахті зі мною. Він сам підтвердив, що тут відчувається вібрація.

Нині на дверях, які ведуть з холу до коридору інші ручки. Це ті ж двері, біля яких був привид. Начебто.

Працівники Будинку вчених, яким доводилося заночувати в тій будівлі, кажуть, що з подібним не стикалися. Зокрема директор закладу Анатолій Задоянчук розповідає, що нічого такого не зустрічав, хоча й сам не раз засиджувався до вечора.

Нічний охоронець відмовився з нами спілкуватися. Лише повідомив через директора, що погано почувається та нічого не бачив і не чув.

Частина персоналу з музею Бурштину та Уласа Самчука нас запевнила, що паркет скрипить, адже нагрівається в день і охолоджується вночі.

Частково підвердити містику, яку Василь Гудзій бачив на власні очі, змогла жінка, яка орендувала два десятиліття тому приміщення в Будинку вчених. Василь Гудзій розповідає, що та мала екстрасенсорні здібності.

Тут працювала жінка, фізіотерапевт. Не пригадую вже її імені. Вона екстрасенсом була, мені розповіла про те, що я знав і про що не здогадувався. Трішки мене привела в порядок. Вона була дипломований лікар-фізіотерапевт, і тут винаймала приміщення. Ми з нею знайшли спільну мову.

Нинішні працівники Будинку вчених розповідають, що медик давно поїхала за кордон, однак справді працювала в будівлі. За словами ж історика, екстрасенсиня відчувала сильну негативну енергію в Будинку:

Вона розповіла, що тут на першому поверсі дуже погана енергетика особливо по кутках коридору. Стара негативна енергетика. Під час війни тут госпіталь був, тому це, можливо з цим пов’язано.  

На першому поверсі найчистіша кімната була – там, де нині двері замуровані.  Кварц -основа будинку, а він дуже добре «запам’ятовує» інформацію. Основа цегли – кварц. Він будь-яку інтенсивну енергетику фіксує.

Двері до однієї з кімнат з найгіршою в Будинку енергетикою

На цьому місці були двері, які вели до кімнати з найкращою в будинку енергетикою

Персонал заперечує:

В нас тут енергетика дуже гарна. Дітям після екскурсій дуже тут подобається і лишаються хороші враження. Ми теж нічого не відчуваємо.

Ще одним аргументом Василя Гудзія є фірми, які збанкрутували – це його колишнє місце роботи «Монотех» і фірма «Фарт-Сервіс». В обох померли керівники. Ще одна фірма, яка збанкрутувала в Будинку вчених – «Євростар».

Більше підтерджень розповіді пана Василя ми не знайшли, однак ще одна міська легенда Рівному б не завадила.

Сам історик не запевняє, що у Будинку вчених є примара. Просто розповідає про відчуття та власні спостереження через товщу років.  Підтверджень, що жива людина стояла за кілька метрів від нього, п. Василь також не знайшов. Госпіталь в Будинку був за часів німецької окупації. Тоді там працювали члени Червоного Хреста.

Про місця на Рівненщині, де різні люди частенько бачать привидів, читайте за посиланням:

Топ-5 містичних місць Рівненщини, де можна побачити привидів

До речі, історик Василь Гудзій спростував іншу легенду - те, що на території Рівного майже не велися танкові бої, коли війська СС захоплювали територію радянської України. Днями вийшла стаття з його наповненою фактажем розповіддю про танкову битву в місті.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень