«Це – природній процес», - голова Рівненської облради про можливу відставку і наступників

Миколу Драганчука вже пробували зняти з посади торік, однак це не вдалося. Тож на найближчій сесії облради спробу збираються повторити

Микола Драганчук

Про причини вимог про відставку, як реагуватиме, якщо вона буде, кого бачить наступником, і які є претенденти на посаду – голова Рівненської облради Микола Драганчук розповів сайту Радіо Трек:

- Ніякої трагедії з цього не роблю. Абсолютно нічого немає тут такого надзвичайного. Це політичний процес. Він тривав, триває і буде тривати. Наближається 2019 рік, коли будемо обирати Президента. А сьогодні досить широко пишеться про провладну партію, яка програє скрізь і всюди вибори в ОТГ. Це не подобається Адміністрації Президента. Адже маючи такий адмінресурс, у ній розраховують на кращий показник. А сьогодні досить мало людей підтримує провладну партію. Тож її представники будь-якими методами намагаються владу цю узурпувати, у тому числі й у Рівненській області. Це ж саме відбувається і в Київській області,  де голова Старикова від «Батьківщини», і в інших областях. Процес пішов незворотній, адже треба применшити рейтинг тих партій, які є прямими конкурентами БПП «Солідарність». Це природній процес. Тому дивуватися тут немає чому.

Якщо буде відставка, плакати, звичайно, не збираюся. Радіти тут теж немає чого. Але це не є для мене тим питанням, яким я мав би зараз займатися і ходити по депутатах просити, щоб не голосували, чи не приходили на сесію. Я таким не займався і займатися не буду.

 

На все воля Божа. Якщо депутати вважають, що я маю залишити цю посаду -  я залишу її без будь-якого жалю.

- Якщо не ви, то хто, на вашу думку, оптимальний голова?

 

- В обласній раді є багато людей, які б змогли її очолити. Але головне, щоб голова міг згуртувати обласну раду. Бо щодо тих кандидатів, яких зараз називають, у мене є сумніви. Я не хочу казати, що вони - непрофесійні чи ще якісь. Але одне треба, щоб було ще в них головне: не тільки досвід роботи, а й вміння згуртувати зовсім розрізнену обласну раду.

Сьогодні в обласній раді настільки колектив підібрався різношерстий, що треба вміти до кожного підійти і об’єднати цю обласну раду. Мені вдалося це на півтора року. Тертя значного не було. Десь вдавалося з кожним перебалакати. Може, щоправда, не кожного почути. Бо якого розуміння хоче депутат? Щоб йому допомогли на його окрузі. Це складно, оскільки обласна рада не є розпорядником бюджетних коштів. Але все одно ми десь старалися це робити і домовлятися з головою ОДА і вирішували найнагальніші питання. Але не всім допомогли.

То сьогодні той, хто очолить обласну раду, на мій погляд, повинен працювати саме над об'єднанням, оскільки ображених буде багато навіть після моєї відставки.

Тому десь почнуться, не скажу, що помста, але якісь речі будуть відбуватися, які бумерангом повертатимуться.

- Можете назвати прізвище такої людини?

 

- Скажу тільки загальними фразами, не називаючи конкретних прізвищ. Це має бути тільки поміркована людина, яка не має якогось особливого стимулу політичного. Ви знаєте, що я -  позапартійний. Хоча так, я висунутий «Батьківщиною». Але мене ніхто не може звинуватити у тому, що я десь лобіював особливо партію. А хтось зараз прийде і почне лобіювати інтереси тієї чи іншої політичної сили. Зараз почнуться процеси по виборах ОТГ, коли питання і завдання ставляться досить конкретні. Боротьба буде за кожну ОТГ дуже серйозна. 

Тому я дуже хотів би, щоб обласну раду очолила людина поміркована, незаангажована, менш політична і яка згуртує всю обласну раду.

- Хто претендує на посаду голови облради, які кандидатури можуть висувати?

 

- Якби я був ближчим до провладної партії, то міг би більше володіти інформацією щодо того, хто, що і як.

Найчастіше говорять, і навіть дивлячись на фотокартки різдвяні, післяріздвяні, бачимо, що Олександр Корнійчук з кабінету голови ОДА не виходить. На всіх фото він там з ними разом. То це говорить і про те, що він - один із найвірогідніших претендентів.

Олександр Корнійчук

Ну і він особисто підписи збирав серед депутатів за мою відставку. Але наскільки я знаю, то у нього нема підтримки навіть у своїй владній партії, фракції. Тому у самій фракції буде боротьба ще серйозна.

Олександр Данильчук – також один із можливих претендентів.

Олександр Данильчук

Претендують і радикали. Йдуть торги нині, наскільки я чув.

Подейкують, що Володимиру Ковальчуку пообіцяли посаду заступника голови облдержадміністрації на заміну одного із тих, що є. І я чув, що Володимир Ковальчук сказав, що поки його не призначать, то він і не буде голосувати за мою відставку.

Але це - такі кулуарні, коридорні розмови.

Володимир Ковальчук

Наразі головне завдання, яке стоїть перед ініціаторами моєї відставки, це просто мене зняти. А на наступній сесії, мені так здається, уже буде призначення нового голови.

- А якщо буде відставка, то ви залишитесь і надалі депутатом? А працювати куди підете?

 

- Так, звичайно, депутатом залишуся. А працювати? Якщо чесно, я від цих всіх політичних розбірок дуже втомився, через що, якщо і станеться відставка, то я до цього ставлюся дуже спокійно. Так, це неприємно. Так, хотілося зробити більше,  хотілося організувати цих депутатів, хотілося десь більше для них щось зробити. Щось зробив, щось не зробив. Для мене це не є трагедією. Я хочу просто відпочити після цієї роботи.

Микола Драганчук у вільний час любить займатись тихим полюванням

А стосовно майбутнього працевлаштування… У журналістику не надто хочу повертатися, хоча і є пропозиції деякі проекти нові очолити. Але я, якщо чесно, вже відвик за 7, 5 року і не надто себе бачу там. Є інші пропозиції. Але я поки їх не розглядаю.

Хочу відпочити не після роботи, після політики, брудної політики. А потім буде видно.    

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень