«Терористів із «Крокуса» два місяці готували на спеціальній базі в Туреччині»: зміна мови РФ?

Пєсков зробив чергову заяву

Для України важливо – не мати жодного стосунку до теракту в московському «Крокус Сіті-Холлі». Не мати, перш за все, в уявленні західної публіки та керівництва країн, від яких ми зараз залежимо економічно та у військово-політично.

Тому доволі обнадійливою можна вважати інформацію, яку поширюють зараз деякі російські пабліки та ЗМІ із посиланням ТГ-канал «WarGonzo»:

 

«По данным источников проекта @wargonzo в силовых структурах, всех четырёх террористов готовили в одном из лагерей в Турции, а именно – в Стамбуле»

Як пояснюють росЗМІ,

Їхні спецслужби, за результатами допиту затриманих таджиків, повідомили цієї ночі Туреччину, що біля Стамбулу в них діє секретна база з підготовки ісламських терористів, і турецькі спецслужби, начебто, вжили заходів.

Інші російські Z-блогери вказують на надзвичайно низький рівень володіння усіх затриманих – російською.

Що може свідчити про якесь тривале перебування їх усіх десь не на території РФ.

Одночасно досить своєрідну заяву зробив і прес-секретар Путіна. Пєсков у ній не згадав Україну, повівши натомість мову про те, що:

«На жаль ми всі живемо зараз у світі, де жодна країна не є застрахованою від ексцесів тероризму, з яким усі країни мають боротися – разом»

Пєсков, при цьому, не підтвердив однозначно, що теракт -- справа рук ІДІЛ

Також прес-секретар Путіна не захотів коментувати факт катування затриманих:

Подібна зміна тональності російських пропагандистів дає надію, що під тиском неспростовних доказів, керівництву РФ таки доведеться погодитися з версією про те, що організаторами теракту у Москві були не українці.

 

А таки – ІДІЛ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень