Тепер не фітнес-клуб, а Церква. Як знайшли спосіб обійти карантинні обмеження

Поліція не знає, штрафувати за це чи ні

Через значний приріст захворюваності на Covid-19 уряд Польщі посилив карантин: з 17 жовтня вся країна опинилася у «жовтій» зоні, а деякі повіти – у «червоній». Серед інших обмежень, як-от обов’язок усім носити маску у публічних місцях, мали припинити роботу спортзали, фітнес-клуби, басейни та аквапарки.

Проте керівництво одного з краківських фітнес-клубів проявило винахідливість та переформувало свій заклад у Церкву Здорового Тіла. Адже служби у церквах не заборонені, розповідає Ангеліна Ралко - українка, яка мешкає у Польщі.

Клуб написав на своїй сторінці на Facebook:

Святий Олек та Преподобна Гося запрошують на унікальну релігійну подію! Оскільки заняття з фітнесу не можуть відбуватися, тепер у нашому клубі проводитимуться релігійні зібрання об’єднання «Церква Здорового Тіла». Важко повірити? У цьому світі все можливо!

Також зазначається, що тренажерний зал функціонуватиме як магазин, в якому за гроші можна тестувати обладнання, а гра у сквош прирівнюватиметься до змагань без глядачів.

Новина швидко розлетілася мережею і за кілька днів про унікальне релігійне об’єднання знали чи не всі користувачі польськомовного сегмента інтернету. Деякі всіляко підтримують такі зміни і протестують проти закриття тренажерних залів, деякі ж категорично проти.

Свою позицію висловив у Twitter міністр охорони здоров’я Польщі Адам Нєджєльскі:

Я шокований безвідповідальністю людей, які змагаються ідеями як обійти посилення карантину. Ви шкодите не лише собі, але й наражаєте на небезпеку інших. Це вкрай егоїстично

Справою зацікавилась поліція, але не знає, як правильно на це реагувати. Власники закладу не порушують жодні карантинні правила, але прессекретарка поліції малопольського воєводства заявила, що подальші дії поліція консультуватиме з санітарно-епідеміологічною службою.

Така нетипова церква швидко стала предметом зацікавлення мешканців Кракова. Про це розповідає її представниця Марта Ямруз:

Ми не очікували такої популярності – зараз є щонайменш кількасот охочих приєднатися до нашої церкви. Це для нас справді велика підтримка.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень