«Священна війна» за обарівську землю, або Як московський патріархат відібрав ділянки у рівненських військових

За сприяння скандального судді

В учасників бойових дій Рівненський міський суд «забрав» земельні ділянки за зачиненими дверима. Військовослужбовцям Тетяні Камерістовій та Олександру Климюку управління Держгеокадастру в Рівненській області надало земельні ділянки поблизу села Обарів.

Невдовзі жінці подзвонив місцевий православний священик московського патріархату Микола Ільчук, заявив, що він - перший претендент на землю, та запропонував розійтися «по-хорошому». Далі були чисельні погрози, однак Тетяна Камерістова не стала звертатися до правоохоронних органів.

Своєю чергою батюшка сам подав клопотання до Рівненського міського суду з вимогою скасувати договір оренди. Справу розглядав скандально відомий суддя Олександр Тимощук. В міський суд прийшли всі сторони, однак АТОвці просиділи усе засідання у фойє, розповідає Тетяна Камерістова:

Ми сиділи годину в фойє і нас не запросили в зал, де без нашої участі, без нашого відома за одне засідання прийняли рішення на користь Ільчука.

За сім хвилин рішення ухвалили за зачиненими дверима, після чого земля перейшла у власність священика УПЦ МП. Зазначимо, що за інформацією ЗМІ, у батюшки є чотири авто та успішний приватний бізнес.

Я не бачу ніяких законних підстав у цьому рішенні. Нам не показали ніяких документів, що вказували його легітимність, - говорить Тетяна Камерістова.

Рішення, підписане суддею Олександром Тимощуком, ви можете подивитись тут: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/64761899

Учасник АТО Олександр Климюк пояснює, що дозвіл на розробку необхідної документації для отримання землі Микола Ільчук та його жінка отримали ще у 2012 році, однак до цього часу не завершив усіх необхідних процедур, які б офіційно завершили процес приватизації ділянки. Таким чином в головному управлінні Держгеокадастру у Рівненській області спірна земля була вільною. Її й обрали собі на отримання двоє учасників бойових дій, але в рішенні суду додали ряд документів, які нібито доводять право на володіння землею Ільчуком, розповідає Олександр Климюк:

Ільчуки апелюють тим, що у них було право, але таке ж право було і в нас. Вони знали, що нам у серпні дали дозвіл на розробку усієї документації, але вони з цим нічого не зробили. Ільчукам залишилося подати кілька документів, а мені – робити усе спочатку.

У рішенні суду про розірвання договору оренди вказали ряд рішень, які доводять право власності на ділянку. Фактично, суд спробував зібрати усе, що будь-яким чином може довести правоту Ільчуків. Але в рішенні було написано, що за розпорядженням "999" вона перебуває в користуванні, але таке розпорядження було лише одне і воно лише давало дозвіл на розробку документації на приватизацію землі.

Зазначимо, що Обарівська сільська рада активно підтримує свого священика в суді, мотивуючи це тим, каже пан Климюк, що «батюшка у нас один, а вас багато».

Тож у відповідь на рішення суду військовослужбовці подали апеляційну скаргу на рішення міського суду. Розгляд мав відбутися сьогодні, однак не прийшов сам священик зі своїми "спільниками".

Натомість надіслали прохання перенести розгляд справи. Пояснення щодо причини перенесення сторона обіцяє надати згодом. Прохання перенесення надіслало й управління Держгеокадастру. Тому наступний розгляд відбудеться 19 травня цього року. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень