Як ЧВК «Вагнер»? Що може з’явитися в Україні, але без Пригожина й таких, як він (ФОТО)

Що придумали в ВРУ

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, згідно з яким в Україні пропонують дозволити приватні військові компанії (оборонні компанії).

Про це йдеться в картці законопроєкту №11214, зареєстрованого в парламенті ще 26 квітня, повідомляє hromadske.

Таким чином, серед іншого, хочуть розв’язати проблему працевлаштування колишніх військових після демобілізації.

 

Найвідомішими в Україні закордонними приватними компаніями є, вочевидь, російська ПВК «Вагнер» та французький «Іноземний легіон».

 

В обох випадках йдеться про компанії тісно пов’язані з урядами та владою відповідних країн.

ЩО ПРОПОНУЄТЬСЯ В УКРАЇНІ?

У тексті закону чомусь говорять про «міжнародну оборонну компанію».

Визначають її, як компанію, зареєстровану в Україні, яка надає оборонні послуги за межами України та бере участь у «здійсненні оборонних заходів».

 

Такі компанії та їхній персонал зможуть дислокуватися тільки на території областей України, які межують із Росією. Засновками приватних оборонних компаній зможуть бути тільки резиденти України.

 

Для регулювання діяльності цих компаній пропонують створити Державну службу України у справах міжнародних оборонних компаній, яка буде підзвітною Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

У пояснювальній записці до законопроєкту пишуть, що після демобілізації військові матимуть необліковану зброю, а також можуть зіткнутися зі складнощами у пошуку роботи.

Щоб уникнути цього, а також щоб задовольнити потребу держави у швидких групах реагування для захисту територіальної цілісності, законотворці і пропонують створити приватні військові компанії.

«Діяльність міжнародних оборонних компаній (зі схожим та звичним для військовослужбовців розпорядком, умовами несення служби та професійними обов’язками), а також цілком передбачувана наявність у вказаних компаніях власних психологів, реабілітологів та інших консультантів — у значному ступені здатна розв'язати проблему соціально-психологічної реабілітації демобілізованих військовослужбовців», — пояснюють автори закону.

Вони запевняють, що вивчили позитивний досвід Сполучених Штатів та інших держав у реалізації приватних військових компаній, щоб посилити контроль над озброєними громадянами, створити робочі місця та забезпечити роботою колишніх учасників бойових дій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень