Шукаємо покемонів у Рівному (+5 ФОТО, ВІДЕО)

Кореспондент Радіо Трек зіграв у Pokemon Go і ділиться враженнями

Задумка гри дуже цікава. Не можна сказати, що ігровий процес став революційним відкриттям, адже подібна гра вже давно існує. Мова, звісно, йде про INGRESS, розроблена тією ж NIANTIC. По своїй суті pokemon go – це «інгрес» на базі популярної франшизи і спільна робота «ніантік» і «нінтендо».

Творець покемонів Сатосі Тадзірі в дитинстві збирав жуків, що було звичною справою для дітей Японії тих часів. Натхненний цією ідеєю він мріяв створити по-справжньому грандіозну гру для портативних консолей, де гравці могли б знаходити жуків і ділитись ними. Кажуть, що ця ідея йому прийшла в голову тоді, коли він побачив, як жук сів на дата-кабель. На жаль, тоді портативні ігрові консолі втратили свою популярність. Але гра вийшла в середині дев’яностих і через короткий час з’явився відомий мультсеріал, що став відомий на весь світ.

Діти 90-х мріяли, що коли виповниться 10 років, їм видадуть першого покемона і можна буде стати на шлях Еша Кетчума, зібрати всіх покемонів, відкрити нових і щоб на всіх стадіонах світу гриміло ім’я молодого чемпіона. В ті часи найбільш популярною грою про покемонів в Україні була карткова настільна гра. Проте, мало хто навіть знав її правила, адже було цікаво просто збирати картки, на яких були улюблені персонажі дитинства. А грали в неї просто – кожен скидався по картці і «камінь, ножиці, папір» визначав того, хто забере всі картки. Комп’ютерні і консольні ігри не мали великої популярності, адже жодна з них не повторювала концепт мультфільма. Більшість дітей часто розчаровувались після того, як купували гру.

І так було до сьогодні, коли запустили гру доповненої реальності, яка навіть не потребує наддорогого смартфона, дозволяє гравцям поринути у світ покемонів. Це справжнє занурення, в яке хочеться кинутись з головою, магічний світ, про який мрієш з дитинства. Тут є все, що було у мультфільмі, до того ж - безкоштовно. Ох і цікаво ж було перетворити свій телефон на покедекс.

Гра нагадує GPS навігатор. На екрані з'являються покемони, яких треба ловити, переміщаючись разом зі своїм персонажем. Також на карті є стадіони, на яких можна змагатись з іншими гравцями, а коли ви відвідуєте місцеві пам’ятки, то отримуєте досягнення і додаткові бонуси.

Гра зараз доступна офіційно тільки у трьох англомовних країнах, але нам вдалося зіграти в неї у Рівному. Ми зловили шістьох покемонів, відвідали кілька пам’яток, але, на жаль, не знайшли жодного стадіона. Якщо вам вдалося знайти робочий стадіон в нашому місті, напишіть про це в коментарях, цікаво буде там зіграти. Найбільша кількість покемонів траплялась поки що у паркових зонах.

Для вас ми зробили коротке веселе відео про полювання на покемонів у Рівному:

Попри усі свої плюси, які так захоплюють мрійників по всьому світу, гра також має безліч колосальних і катастрофічних мінусів. В першу чергу, вона ще доволі «сира», садить дуже швидко акумулятор і покемони з’являються в місцях, де не варто ходити, дивлячись в телефон, як наприклад, проїжджі частини. За короткий час існування гри вже є смертельні випадки, до яких призвела необачність гравців. Для тих, хто скачує гру з неофіційних ресурсів, є теж привід хвилюватись - у файли з грою вкладають віруси, які в кращому випадку зіпсують телефон, а в гіршому - отримають доступ до приватної інформації користувача і нададуть доступ хакерам до ваших платіжних систем. Бандити використовують рідкісних покемонів, як приманку і грабують людей.

Словом, варто подумати разів 10 і перевірити усе разів 100 перед тим, як встановлювати цю гру. Також редакція Радіо Трек наполегливо не рекомендує встановлювати цю гру дітям, а також бути обережним і дивитись в першу чергу довкола, а вже потім у телефон. Не переживайте, ви не пропустите нічого, адже гра сповіщає звуковими сигналами про покемонів.

Усім обачного дня та бажаємо зловити Пікачу!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень