Що таке «АСАВ» та «1312» на стінах Офісу Президента, де вчора палили Герб України (6 ФОТО)

Що тут не так? Відповіді на всі запитання (АК)

Вчора під Офісом Президента пройшли неоднозначні події, яким, можливо, свідомо дали пройти саме так, аби надалі кинути тінь на організаторів та весь протестний рух в Україні.

Так чи інакше, є кілька моментів, які у багатьох викликають запитання.

Спробуємо дати відповіді на більшість з них:

1. Чому акція на підтримку Стерненка проходила саме вчора

Вчора Сергій Стерненко відзначав свій День народження, який він зустрічав за ґратами.

20 березня йому виповнилося 26 років. Саме на 20 березня і була призначена дата вчорашніх протестів під Офісом Президента, не зважаючи на те, що вчора був вихідний.

2. Хто організував вчорашні протести на вул. Банковій у Києві?

Організаторів акції, вочевидь, було багато. Різні люди доброї волі висловлювали їй підтримку. Дехто стверджує, наприклад, що активно до участі в акції під стінами ОП закликав і колишній рівнянин Віталій Шабунін.

Точно відомо, що листа на підтримку цієї акції написав з-за ґрат відмий Ріфмастер. Однак треба розуміти, що ніхто не чекав саме такого розвитку подій, а крім того, в цієї акції були й цілком безпосередні організатори.

Як виглядає, ключовою серед них є організація, яка називає себе РУХ ОПОРУ КАПІТУЛЯЦІЇ, і яка координує діяльність енної кількості праворадикальних груп.

3. Що означають написи на стінах ОП: «АСАВ» та «1312»? Чому їх там так багато?

«АСАВ» - це англійська абревіатура. Саме поняття прийшло в Україну зі США, де його використовують переважно ліворадикальні групи ANTIFA та BLM, які там люблять громити та спалювати поліцейські дільниці.

АСАВ означає «All Сops Аre Вastards» або «Всі мєнти казли». Ну, типу того

 

«1312» означає те ж саме. Це криптонім, де кожна літера позначає відповідну за чергою літеру англійського алфавіту

 

1 A
3 C
1 A
2 B
ACAB All Сops Аre Вastards Всі мєнти казли)

4. Чому праворадикальні групи використовують в Україні символіку ліворадикальних груп США та Європи?

Важко сказати. Можливо, це відбувається тому, що там і тут вони виступають проти системи правопорядку в принцип.

Наприклад, Арсен Аваков – нинішній міністр МВС – свого часу сам закликав виходити з протестами на Банкову та заявляв, що «Менты не люди!». Це те ж саме АСАВ, і це було ще тоді, коли про BLM ніхто тут не чув і близько.

5. Про який спалений «тризуб йдеться»? Хіба можна спалити щось металічне?

Дійсно, це все дуже умовно, але саме ці кадри з охопленою вогнем вивіскою Президент України та Тризубом і тиражують видання як приклад одного з найбільших проявів вчорашнього вандалізму.

6. При чому тут Порошенко?

Стрілки на Петра Порошенка перевів учора Антон Геращенко, заступник міністра МВС. Коментуючи події біля ОП, Геращенко заявив:

«Зацікавленою особою є Петро Олексійович Порошенко. Це моя особиста думка… Петрові Порошенку потрібно робити все для того, щоб було чим гірше, тим краще для нього».

7. Усе це дуже сильно скидається на провокацію і нагадує «захоплення» протестувальниками Конгресу США. Хіба ні?

Дійсно, на подібність двох ситуацій звернув увагу один із головний політтехнологів Порошенка та партії «ЄС» Тарас Березовець (на фото вище). Хоча він робить це у дещо в іншому аспекті.

Нині партія Порошенка вимагає від Геращенка дезавуювати свою заяву про «зацікавленість»

Інші ж учасники дискусії задаються питанням: чому в лютому поліція проявляла активність і легко стримала протестувальників під ОП, а в березні значно меншому їх представництву та ж поліція дозволила витворяти безчинства?

8. Що чекає учасників протесту?

Влада оголосила про завдання збитків приміщенню ОП на понад 2 млн грн. Очевидно, що частина учасників та організаторів буде затримана, але головні наслідки тут будуть суто політичними.

Припускається, що в суспільстві знизиться тепер градус підтримки Стерненка, політв’язнів та протестних акцій загалом. Дехто не виключає, що влада перейде до більш активного та системного закручування гайок.

Також поговорюють про можливе «прем’єрство Авакова».

Від Редакції:

АК -- авторська колонка. Усі думки -- авторські.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень