Шабунін обурився «довічним» для судді в м. Рівне (ФОТО)

І не лише для неї (АК)

Сьогодні одразу кілька ЗМІ поширили інформацію про Оксану Дудар з Рівного, що її Президент України призначив своїм указом на посаду судді – довічно.

Указ був оприлюднений на Миколая.

Причиною розголосу стало те, що, як пише ЧаРівне в матеріалі «Суддю, яка у Рівному забороняла майдан, Порошенко призначив довічно на посаду»:

У ніч з 20 по 21 грудня 2013 року суддя Рівненського адмінсуду Оксана Дудар виносила рішення про заборону мирних зібрань під час Революції, не дозволивши встановлювати наметове містечко біля Рівненської ОДА та біля управління МВС на вул. Хвильового. Позовну заяву, підписану міським головою Рівного Володимиром Хомком, подавав Рівненський міськвиконком. 

При цьому видання наводить посилання на красномовний допис Віталія Шабуніна з його ФБ-сторінки:

Якщо не зважати на деякі словесні виверти Шабуніна, та говорити виключно про Дудар із Рівного, то все ж важливо навести ще два факти, згадані у публікації «ЧаРівне».

Вони такі:

У квітні 2017 року проти судді Дудар відкрили дисциплінарну справу. 

 

У червні 2017 року Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила відмовити у притягненні Оксани Дудар до дисциплінарної відповідальності у зв’язку з закінченням встановленого законом строку притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Тобто, Дисциплінарна палата та Вища рада правосуддя не змогли знайти в згаданих діях судді Дудар (у ніч з 20-21 грудня 2013р.) ніякого складу злочину.

Причини можна уявляти різні, але якби сьогодні в Україні, де перемогла «Революція Гідності», хтось захотів встановити «наметове містечко» перед Рівненською (чи Львівською) облдержадміністрацією, то найімовірніше…

Теж отримав би заборону суду.

Просто тому, що проблема не конкретно в Дудар, а в законах, які ніде в світі не дозволяють громадянам встановлювати «наметові містечка» – там, де їм заманетьсяна – на території населених пунктів.

Можна припустити, що, якби на місці Дудар в ту ніч був сам Шабунін, то він теж виніс би точно таке рішення, як і вона.

Якби раптом захотів діяти у виключно правовому полі.

Зазначимо при цьому, що сам факт призначення суддів (будь-яких) на їхні посади – на довічно – виглядає, за наших умов, як своєрідний хабар і підкуп з боку влади.

Нам набагато краще підійшла б система виборності суддів з можливістю їх демократичної ротації через НЕпереобрання на посаду.

І це, власне, мало б стосуватися всіх. Не лише Оксани Дудар.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень