Рівняни пропонують свій проект Палацу Любомирських

У мережі ФБ з‘явилися ескізи можливого виставкового комплексу

Їх порівнюють з пропозицією ТВФ «Архсервіс», яку нещодавно підтримало управління культури міста.

Ми зв‘язалися з автором ескізного проекту, архітектором Іваном Кондратюком.

Розповідає, що не зміг залишитися осторонь ідеї відновлення Палацу

Я виріс і мешкаю у Рівному. Мені не байдуже, що відбувається у нашому місті. Палацом Любомирських цікавився з дитинства, чув про пам‘ятку від батьків.

За словами Івана Кондратюка, він не каже, що його проект кращий чи гірший від оприлюдненого кілька тижнів тому начальником управління культури Рівного Тарасом Максименком.

Хоче, щоб і бачення рівнян бралося до уваги під час втілення таких масштабних проектів.

Щодо своєї ідеї, Іван Кондратюк бачить у виставковому комплексі поєднання минулого і сучасного – можливість через прозорі матеріали побачити археологічні розкопки, у виставкових залах експонувати посуд часів Любомирських, старовинний одяг. За задумом Кондратюка тут можна було б демонструвати і історичні відео, як це роблять у сучасних музеях Європи. Та водночас на подіумі могли б проходити покази сучасної моди тощо. Крім того, поблизу виставкового комплексу міг би розташуватися сад скульптур, каскад фонтанів – усе це має бути поєднано з краєвидами озера на «лебединці».

Ці ідеї ми донесли до начальника управління культури міста Тараса Максименка. Каже, з ними автор до нього не звертався, тож ескізи він не бачив, але пообіцяв ознайомитись. Водночас зауважив

Для реалізації будь-якого проекту (чи то Івана Кондратюка, чи раніше оприлюдненого самим Максименком - прим. ред), потрібні серйозні кошти. І залучення у місто масштабного інвестора, що згодився б профінансувати одну з ідей, було б справжньою перемогою для Рівного.

Нагадаємо, проект ТВФ «Архсервіс» вже представляли у Любліні для того, щоб домогтися фінансування від Євросоюзу.

Але поки що ідея появи чи то хай-тек музею, чи виставкового комплексу залишаються лише пропозиціями. Як писало Радіо Трек, на думку декого – утопічними. Тож чи буде біля стадіону "Авангард" оновлений Палац Любомирських в тому чи іншому вигляді, наразі невідомо. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень