Рівне – без міліції. Міліція – без голови

Що чекає на рівнян після 7-го листопада?

Дивна ситуація намічається в Рівному. Ще під час виборчої кампанії ми неодноразово чули про неї – від представників різних партій та кандидатів. Чутка була така: «Начальник міської міліції та один чи двоє його заступників від’їжджають в АТО. На невизначений період. Тим часом наше міське управління розпускають, а замість нього починає діяти Поліція. Єдине, що Міліцію розпустять на початку листопада, а Поліція запрацює – на початку лютого.»

Кілька разів ми піднімали цю тему поза ефіром з різними людьми, і вони всі говорили нам, що чули про подібне, і що «проблема існує».

Начальник міського відділу УМВС Василь Зелінський, начебто, мав відбути в АТО – 6 листопада. Тоді ж мала розпочатись і реорганізація самого управління. Наші спроби з’ясувати щось безпосередньо в Управлінні залишалися безрезультатним до сьогоднішнього дня.

Сьогодні нам вдалося переговорити безпосередньо з Василем Зелінським. У короткій розмові Василь Артемович спочатку поцікавився звідки ми знаємо про його можливий від’їзд в АТО, потім назвав усі подібні розмови «чутками», але на уточнююче запитання – так їде він до АТО чи ні, відповів, що не може сказати ні так, ні ні.

 

Наразі я відповісти Вам не можу. Думаю, що Ви мене можете зрозуміти. З цього приводу я Вам повідомити конкретно нічого не можу. Якщо буде, скажем, така нагода - то, звичайно, що, можливо, будемо їхати.

Тобто, швидше за все – їде.

Що ж до реорганізації міського управління УМВС, то жодних роз'яснень  з цього приводу з міністерства у Рівному ще не отримували: 

 

Зараз про сам механізм не можу чітко нічого сказати, оскільки нам буде відомо завтра. До нас, можливо, доведуть певну інформацію - в який спосіб буде функціонувати правоохоронний орган, який замінить саму міліцію. Ми завершуємо свою роботу, свої функціональні обов`язки виконуємо до завтрашнього дня, до 00:00 годин. І на тому наша діяльність як правоохоронного органу, як міліції повністю припиняється.

Водночас, у міліції переконують, що як і раніше реагуватимуть на звернення громадян, так само виїжджатимуть на злочини і розслідуватимуть їх. Незмінними залишаються і номери телефонів правоохоронців.

Між тим, в одному з останніх коментарів щодо реорганізації міліції на поліцію Арсен Аваков зауважив, що всі теперішні співробітники міліції повинні будуть пройти переатестацію для роботи в новій українській поліції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень