Якимець, Муляренко, Кульчинська та Года - про «голландський сюрприз»

Реакція рівненських політиків на результати референдуму в Нідерландах

Як відомо, на вчорашньому референдумі в Нідерландах 61,1% громадян проголосували не на користь України та нашої Асоціації з ЄС.

При цьому явка склала 32,2%. Що теж є не дуже добрим для нас, хоча багато експертів запевняють:

Голландський референдум ніяк не змінить проєвропейського розвитку України.

Тим часом, своєю реакцією на результати референдуму з Радіо Трек поділились деякі відомі рівненські політики.

Ось що у телефонній розмові повідомив голова ГО «Громадський контроль» Дмитро Якимець:

- Можливо, ми програли битву, але обов’язково виграємо війну. На фоні євроскепсису, який зараз є в Європі, цей результат в принципі був очікуваний. Але тим не менше, ще велике питання: чи дослухається уряд Голландії до цього консультативного дорадчого референдуму? Головне, що в цілому, все рівно, ми будемо у Європі. Пізніше чи раніше – це просто технічне питання.

А такою була відповідь секретаря Рівнеради Олексія Муляренка:

- Я не оцінював результати референдуму, не маю жодного до нього відношення і не маю відповідної інформації. Я, чесно кажучи, не переймаюсь.

Своєю думкою з нами поділилась депутат Рівнеради від фракції «Батьківщина» та заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська:

- Я думаю, тут багато чинників вплинули на отакий результат. Я би не перебільшувала якогось негативного чи трагічного значення для України в результатах цього референдуму. Я би більше займалася і переймалась тим, що в Україні треба якнайшвидше наводити порядок, а не зважати на референдуми, які відбуваються в західних країнах.

Має думку щодо результатів референдуму і депутат Рівнеради від фракції «Самопоміч» Мар‘ян Года:

- Ці результати були прогнозовані. Реакція голландців на наші внутрішні проблеми, які в нас існують. Офшори і внутрішні протиріччя. Реакція на те, як не йдуть реформи. Винна, в першу чергу, наша влада. Яка за два роки не спромоглася нічого зробити в напрямку євроінтеграції, реформ та децентралізації.

Варто зазначити, що Петро Порошенко за результатами голосування заявив, що

референдум у Нідерландах не є перешкодою для українців на шляху до Європи.

Між тим, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на своїй сторінці у Facebook зазначив, що

Нідерланди не можуть продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли більшість нідерландців проголосувала проти документу.

При цьому він наголосив, що це лише його «політична думка», і він чекатиме остаточних результатів, які оголосять 12-го квітня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень