Паніка у Рівному: «Дети заболели!» (КІР)

Ще трохи про страшну хворобу

Блог Ксенії Юрченко

«Дети заболели!»

Ще трохи про страшну хворобу – кір

Мушу зізнатись, що на кір я хворіла дуже страшно. Ну, як страшно. У віці 6-ти років, в дитячій лікарні у Житомирі, мені було тоді дуже страшно і самотньо.

Інтернету тоді не було, тому моя сестра скористалась телеграфом.

Батько Оксани з дочкою

Відстукала батькам, які саме віддавали свій незрозуміло тепер кому інтернаціональний борг в Афганістані телеграму – «Дети заболели».

Думаю, не варто розказувати, що пережила моя мама в Кабулі, яка до 6 ранку билась головою об стінку і розвивала різні варіації на тему, що могло статись с «дєтьмі». Сусідом по квартирі, на щастя, виявився зв’язківець, тому мама якось та прорвала всі кордони дзвінком на домашній телефон, аби дізнатися, що в дітей усього-на-всього – кір.
[media=106423]

Із тих пір фраза «Діти заболіли» в нашій родині використовується для означення вищого ступеню паніки – з будь-якого приводу. 

Але із певним домішком іронії.

Бо інколи паніка так затьмарює наш мозок та здатність раціонально мислити, що все, на що ми виявляємося здатними, це кудись бігти та комусь дзвонити, поширюючи той переляк далі.

Останнім часом Фейсбук штормить від баталій прибічників і противників щеплень. Інтернет просто кишить навколомедичними страшилками про епідемії, які невідворотно насуваються так, що не буде нам рятунку.

Так, наче не переживали ми всі разом епопею з грипом буквально кілька років тому, коли з аптек позмітали начисто весь терафлю і абсолютно безтолковий амізон, а вночі всі прикипіли до екранів, спостерігаючи як Тимошенко зустрічає літак із медикаментами, наче вирішується питання життя і смерті нації, чи до нас у тому літаку прилетіли іноплатяни.

То що ж ми знов так легко піддаємося паніці з тим кором?

 

У Рівному – жодного летального випадку. Взагалі. І хворих не так багато.

 

Перед тим не менш завзято розганяли паніку про Гепатит.

Фото -- жанрове, ілюстративне

Чого лише не придумували: і пориви фекальних каналізацій і проникненя заражених стоків у водогони, і хто б що не казав, нікому не вірили, а лише чекали бідоньки-біди та повальних мук жовтяниці.

Гепатит у воді з крану так і не прийшов, але зате є ХАЕС і РАЕС, а там весь час аварії. «Нам не розказують! Ніхто не каже правди»,

А як не підтверджується холівар про ХАЕС, то на горизонті виринає немилосердна дифтерія, від якої ми всі помремо.

 

 От от. Ще трішки. І точно помремо.

Люди, будь ласка, заспокойтесь. Не панікуйте!  Все буде добре. 

А як що ні, то значить, я помилилася. З ким не буває.

«Дети заболели!»

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень