Оголосити мораторій на перейменування вулиць просять у м. Рівне: до завершення Війни (ФОТО)

Про це не говорять уголос, але…

Україна переживає важкі часи і втрачає кращих. На майдані Незалежності м. Рівне встановили вже понад 180 портретів загиблих воїнів-героїв.

На честь декого із них свого часу вже були перейменовані вулиці.

Родичі та друзі інших теж час від часу звертаються до міської ради з пропозицією пойменувати на честь загиблих ту чи іншу вулицю.

 

Або хоча би її частину.

З цим виникають уже певні непорозуміння та складнощі.

Міська рада створила відповідну комісію з перейменувань, однак, за нашими даними, навіть серед членів цієї комісії, а це все відомі, шановані і патріотичні представники громади Рівного – почало визрівати усвідомлення того, що процес перейменування йде якось «не туди».

У тому смислі, що загиблих у нас стає дедалі більше, а вулиць нових з’являється – не дуже.

 

На правах анонімності нам пояснили, зокрема, таке:

Одне з засідань комісії з перейменувань. Ми бачимо лише частину присутніх та членів комісії

- Коли все починалося, ніхто не думав, що воно буде так довго. Що стільки людей загине. Тепер виникає ситуація, коли вшанувати всіх загиблих просто немає можливості.

- Але ж,  з іншого боку, не всі напевно просять про подібне?

- Не всі, але люди чують, що на честь когось із загиблих перейменували частину вулиці, і  думають собі: «А чому б і нам таке не зробити»?

- Який вихід?

- Багато людей говорять нам, що треба взяти паузу і не перейменовувати нічого більше в місті, поки не закінчиться Війна. Ми ж навіть не знаємо – хто ще може загинути.

- Ввести своєрідний мораторій на перейменування?

- Щось типу того, бо дехто й обурюється: «Що ви «нарубуєте» ці вулиці кусками!?», «Навіщо перейменовуєте вулиці, які  мають історичне звучання чи стали для рівнян – рідними своїми? Ви впевненні, що самі загиблі – не були б проти? Вони ж усі – рівняни, ходили цими вулицями!»

- Чому ваша комісія саме не ухвалить такого рішення – про мораторій на перейменування?

- Ну, це всі можуть, хіба, потай обговорювати, але вголос ніхто не скаже.

Допоки ж міська рада Рівного пробує вирішувати подібні питання, проводячи щоразу відповідні голосування на своєму сайті. Наприклад, зараз у рівнян запитують про перейменування двох чергових вулиць. Загиблі прекрасні гарні люди, але...

Може дійсно краще оголосити поки – мораторій?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень