Обласна рада не дасть грошей на шкільні підручники

Проте рекомендуватиме знайти кошти у місцевих бюджетах

Вочевидь, сподіватися на вирішення ситуації, що склалася в державі і на Рівнещині з підручниками для учнів 4 і 7 класів, під час завтрашнього засідання сесії обласної ради не варто. Як повідомив Радіо Трек начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський, завтра депутати розглядатимуть це питання, проте, про виділення коштів на друк книжок мова не йтиме:

 

На сьогоднішній день відбувається пошук цих коштів і механізм їх використання. Наша частка 50%. Держава свої 50% виділила – понад 13 млн. для нашої області.  Поки що механізму ( освоэння коштів – ред.) ми не бачимо. На найближчій сесії обласної ради буде розглядатися це питання, але в контексті рекомендації для місцевих бюджетів - районних, сільських - пошуку цих коштів, і щоб їх потім можна було скерувати на оплату за підручники.

Григорій Таргонський також додав, що на друк цих підручників за різними підрахунками з обласного бюджету необхідно виділити понад 14 млн.

Між тим, в контексті підбиття підсумків цьогорічної вступної кампаніїї, Григорій Таргонський повідомив, що прийом до начальних закладів професійно-технічної освіти Рівненщини продовжено до 1 жовтня через недобір. Державне замовлення в цих закладах цього року зменшене майже на 4% і, наразі, виконано на 90%. Проте, начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський каже, що така ситуація спостерігається щороку:

 

Така тенденція і минулого року, і в попередні роки, загалом, вступ до професійно-технічних навчальних закладів продовжувався терміном на один місяць. Тому що ще не всі визначилися, хто де буде навчатися. Щоби кожна дитина, яка повинна бути охоплена навчанням – була охоплена навчанням, де вона знайде себе – в школі, в коледжі, в професійно-технічному навчальному закладі. Тому двері відкриті залишаються.

Між тим, випускники навчальних закладів 1-2 рівнів акредитації, тобто технікумів та коледжів, які отримали кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, ще матимуть можливість впродовж цього навчального року –  до вересня 2016 року - вступити одразу на 3 курс до вишу без необхідності складати ЗНО. Проте в подальшому таку можливість Міністерство може й скасувати. Освітяни ж сподіваються, що впродовж цього часу буде прийнятий Закон «Про вищу освіту», яким будуть врегульовані усі питання.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень