О. ХАЛЕПА: «Ніколи вчителі так не тікали зі шкіл, як зараз» (6 ФОТО)

Текст педагога рве мережу

На сайті ОСВІТА.UA вчора з’явився дуже несподіваний блог учительки та громадського діяча Ольги Халепи.

Її відчайдушне звернення одразу стало поширюватися і набрало, менш як за добу, понад 3600 репостів у мережі Фейсбук?

Що ж робить його таким популярним?

Пропонуємо вам скласти власне враження:

О. Халепа: ніколи вчителі так не тікали зі шкіл, як зараз

Ольга Халепа -- учитель із Харкова

Чи розуміють ті люди, які сидять в міністерстві, що вони просто з року в рік руйнують освіту, знищують школи, роблять з дітей неуків? А може, вони це роблять свідомо?

 

Навіть у найтяжчі економічні часи нашої країни вчителі так не тікали зі шкіл, як зараз. Скоро цієї професії будуть боятися всі працездатні люди! І лише ті, кому нікуди діватися, підуть працювати в школу!

 

Адже найпрекрасніші мрії про значення вчителя, всі рожеві плани про педагогічну діяльність та фантазії про авторитет вчительської професії розбиваються років через 5 об недосконалість системи освіти нашої країни.

Ольга Халепа також і -- літератор

Безправні, беззахисні вчителі, наче люди-роботи, наче слухняні песики, повинні чекати нового вітру від директора, управління освіти, департаменту, міністерства, щоб тут же виконати нову СУПЕРІДЕЮ, яка вже через пару років виявляється на фіг нікому не потрібна!

 

Строчити купу наказів, здавати гору документації, витріпати простим вчителям купу нервів своїми вічними перевірками, сотні грошей з вчительської кишені на двісті тридцять дві папки тільки зеленого кольору з даного питання (адже, о Боже, якщо червоного, або різнокольорового, то згорить в пеклі вся система освіти країни), витратити державні кошти на реалізацію пілотного (бісить ця назва!!!) проекту, заробити купу бабла на своїх нових методичках та іншій друкованій фігні, яку, повірте, ніхто не читає (а що, колеги, хіба не так?) а в результаті пшик! Пустота! Непотріб! І знову нова СУПЕРІДЕЯ!!!

 

Та не працює воно все! Не працює! Знаєте чому? Дуже просто (читайте перших три речення). Ось головна причина!

 

Тепер в нас знову нова ідея! Зустрічайте з 1 вересня у всіх школах країни: «Нова українська школа».

А я скажу так: мало назватися «НУШем», треба для початку припинити бути «совком»!

Крім того, Халепа -- волонтер і громадський активіст

Можливо вам також буде цікаво дізнатися як коментують це звернення безпосередньо на сайті ОСВІТА.UA

Небайдужий

Вчителі все чекають ману як у совку. А відповідь на поверхні - ринок вчителів як і викладачів перегрітий. Кількість дітей вдвічі менша, а кількість вчителів як 25 років тому. Так що можете тікати і далі. Поки ще 200 тис. вчителів не звільниться ніякого реального підвищення заробітної плати можна не очікувати.

 

Сергій Іванович

Безправні і беззахисні - згоден на 1000% . Кожна наволоч може всунути свій писок і творити " реформи" на рівні ОТГ навіть не питаючи педагогів . П.С. Пережив , працюючи у школі , 10 міністрів - реформаторів .ЖАХ.

 

Ганна

А я думаю, що жодні зміни не можна втілювати без апробації. Причому, не один рік у пілотних школах, а чотири (мінімум), в якості експерименту. До того ж, слід було змінити ту фінську систему освіти з урахуванням українських реалій. Ну ви хіба переносите без змін на наш ґрунт систему оподаткування чи чужу Конституцію? А чому ні? Чому не взяти Конституцію, скажімо, Франції, теж президентсько-парламентської республіки, от просто перекласти українською і сказати, що ми переймаємо найкращі надбання людства.

 

Олена

До школи підуть працювати кандидати наук з вишів, в яких вже студентів не залишаеться! У цьому навчальному році вже є такі випадки: на вакантні посади вчителів предметників подають заяви науковці.

Фото -- ілюстративне, жанрове

Алла

Що поробиш? У такій державі живемо. А пані міністерка робить вигляд, що щось реформує. І парадокс: кожен наступний міністр освіти втричі гірший за свого попередника. Краще б вчила англійську мову. А ще б сама спробувала здати ЗНО зі свого фаху: що там біологія, хімія чи позакласна робота? І англійська - "no comments". Хоча б на рівень для вступу в магістратуру

 

Регіна

НУШ розрахована на те, що всі не втечуть. А ось ті, хто лишаться, будуть гарцювати! І причому - 24 години на добу. Так, бо особистого часу у вчителя НУШ, окрім сну, просто не буде. Плинність кадрів вражає. І йдуть не найгірші! Зважують "за" і "проти" і пакують валізи. І не тому, що бояться складнощів у роботі. Вони у кожній діяльності існують. Просто це все морально-матеріально виснажило, ще до повного впровадження і починає нудити, навіть при згадці про всі "перспективи НУШ"

 

Олена

Дякую! Все точно! Хочеться бігти зі школи ( і так воно буде, на жаль...)Як би не любила працювати з дітьми... Але вважаю, слово ,,совок,, тут недоречне. Всьому є свій час. В той час було цікаво вчити і вчитися. Просто показовість і однаковість... Треба змінювати те , що приїлося та є неефективним...

 

Володимир

Ще Ян Коменський сформулював "золоте правило дидактики" - освіта повинна бути наочною. Від себе я додам - і науково спрямованою! Тепер це назвали НУШ. А якщо освіта тримається на середнячках, то нічого з цих потуг не буде. Скандинави прогресують в цьому напрямі, а в нас прогресуюча дегенерація...

У розвиток останньої тези та для повноти картини пропонуємо небайдужим ознайомитися з інтерв’ю одного з найкращих учителів України.

Як виглядає, він говорить досить цікаві й слушні речі:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень