На Рівненщині учні 4 і 7 класів вчитимуться без підручників

Принаймні, до листопада - про це їх попереджають у навчальних закладах

Як ми вже повідомляли раніше, у зв’язку із зміною шкільної програми три роки тому, вперше цього року в учнів саме цих класів виникли проблеми із забезпеченням підручниками. Згідно з розпорядження Кабміну, половина коштів на друк навчальних посібників має надійти з державного бюджету, інша – з місцевих. За словами начальника обласного управління освіти Григорія Таргонського, на Рівненщину надійшло понад 11 млн. грн., проте, друк підручників ще в процесі, і коли вони будуть у навчальних закладах – невідомо.

 

Сказати сьогодні про те, що підручники будуть у листопаді чи не буде їх у листопаді, я не можу. Я знаю одне, що станом на цю хвилину підручників немає. Певна робота по їх друку відбувається. Цим питанням безпосередньо займається Міністерство освіти і науки. На скільки оперативно вони спрацюють – мені важко спрогнозувати. На сьогоднішній день офіційних роз’яснень з приводу термінів надходження підручників до навчальних закладів немає.

Натомість, у міському управлінні освіти не приховують, що учні 4 і 7 класів перші кілька місяців навчального року вчитимуться без підручників. Проте, скільки це триватиме – ніхто не знає. Тим часом, в міському управлінні освіти кажуть, що ймовірна відсутність  підручників до 1 вересня не є проблемою, і радять в такому разі використовувати підручники попередніх років, каже начальник організаційно-інспекторського відділу міського управління освіти Андрій Мазур:

 

Якщо на 1 вересня підручники для 4, 7 класів не надійдуть, то це не є такою великою проблемою. Оскільки є можливість використання підручників, які видані в попередні роки. Власне, методичними рекомендаціями стосовно викладання предметів у четвертих і в сьомих класах є посилання на використання підручників попередніх років, які, власне, в школах є в достатній кількості.   

 

Якщо ж підручники для вказаних класів будуть закуплятися за умови співфінансування з державного та місцевих бюджетів, для забезпечення рівненських школярів з міського бюджету необхідно буде віднайти 1 млн. 200 тис. грн. Проте, Андрій Мазур каже, що наразі Президент України звернувся до Уряду з вимогою віднайти механізм, за яким підручниками учнів 4 і 7 класів повністю забезпечувала б держава, і вони були безкоштовними для батьків.

Тим часом, поки Міністерство освіти вирішуватиме питання поставки підручників, учням радять завантажувати їх електронні версії на сайті Міністерства на планшети.

 

Ілона Радзівіл

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень