На Рокитнівщині страйкують

Батьки у селі Рокитне Рокитнівського району не пускають дітей в школу

На Рокитнівщині батьки учнів місцевої школи страйкують та не пускають своїх дітей на навчання. Як вдалося з’ясувати Радіо Трек, батьки обурені тим, що на все село у них одна школа, приміщення якої замале, і їх дітям доводиться ходити в школу у дві зміни. Це село Рокитне, населення якого майже 5 тис., тут у другу зміну навчається понад 300 дітей, які повертаються з навчання пізно ввечері. Для вирішення проблеми батьки вимагають добудувати ще один корпус, на це їм потрібно 72 мільйони гривень. Добудувати влада обіцяє вже впродовж 5-ти років, востаннє обіцяли розпочати будівництво в жовтні. Оскільки ніяких зрушень не відбулося, - селяни вирішили страйкувати, розповідає представник батьківського комітету Тетяна Гончар:

 

360 чоловік ходить у другу зміну. 360 дітей повертається додому пів на дев’яту - в дев’ять годин (вечора,-ред.). Як цим дітям добиратися?! Виходить, потрібно, щоб батько зустрічав своє дитя, ішов його забирати із школи. Ми добиваємось, щоб розпочалось будівництво. Якщо розпочнеться будівництво, ми дітей своїх пустимо до школи. Вже нам обіцяють це будівництво п’ять років. Але, його ніхто не розпочинає.

Сьогодні на навчання в школу не прийшов жоден учень. Батьки кажуть так буде доти, поки влада не відреагує.

Очевидно, чекати дітям добудови другого корпусу школи вдома доведеться довго. Ситуацію із бойкотом прояснили у обласному управлінні освіти. За словами начальника управління Григорія Таргонського, будівництво ще одного приміщення начального закладу не розпочнеться найближчим часом, адже, він спростував інформацію про наявність проектно-кошторисної документації на це будівництво:

 

Я офіційно заявляю: станом на сьогоднішній день проектно-кошторисна документація знаходиться в стадії виготовлення. На цю школу, про яку ми зараз говоримо, термін її виготовлення півтора року, розпочали виготовляти в минулому році. Зараз пройшов рік. В кращому випадку виготовлення документації буде закінчено протягом найближчих 2-3 місяців. Тому, сьогодні говорити про початок фінансування або початок будівництва - ну апріорі неможливо, взагалі!

Також Григорій Таргонський зауважив, що це не єдина школа, де учні змушені вчитися у дві зміни. Таких в області 54 заклади, хоча, ще кілька років тому таких було понад 90. Найбільше загальноосвітніх закладів з навчанням у дві зміни зосереджено у Сарненському районі - 24. 7 в Костопільському, 5 - у Володимирецькому районі, 4 - в Рівненському, на одну менше в Рокитнівському районі. Найменше шкіл, де учні навчаються у дві зміни - в Здолбунівському районі - 2. Натомість, на Рівненщині 82 малокомплектних загальноосвітних закладів, в деяких з них навчається менше 10 учнів.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень