На Півночі області виникла сутичка бурштинокопачів з міліцією

На правах реклами


На Рівненщині правоохоронці під час опору застосували зброю
Кількість агресивно налаштованих старателів перевищувала у вісім разів число правоохоронців, які виявляли місця незаконного добутку бурштину. Внаслідок сутички постраждало четверо порушників, які жодних претензій до правоохоронців не мають. 

Працівники міліції на виконання наказу УМВС проводили оперативно-профілактичне відпрацювання територій Березнівського, Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського, Сарненського та Рокитнівського районів, спрямоване на попередження та припинення правопорушень у сфері надрокористування. Правоохоронців забезпечили вогнепальною зброєю та засобами індивідуального захисту. Водночас працівників роти міліції громадської безпеки особливого призначення екіпірували спецпристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями. 

Опівдні 23 липня під час відпрацювання урочища «Ольос» поблизу села Малий Жолудськ Володимирецького району понад 400 невідомих, агресивно налаштованих громадян, чинили злісну непокору, ображали нецензурною лайкою працівників міліції. Шарпаючи їх за формений одяг та погрожуючи фізичною розправою, намагалися відібрати у них зброю і нанести тілесні ушкодження. На неодноразові попередження про припинення неправомірних дій невідомі особи не реагували, тому працівниками роти міліції громадської безпеки особливого призначення було прийнято рішення застосувати спеціальні засоби. Аби припинити протиправні дії, спецпризначенці застосували спецпристрій «Форт-500» для відстрілу 12-міліметровими патронами, спорядженими гумою. Після цього, близько 16 години натовп, який чинив опір, розійшовся. 

- Під час припинення опору четверо порушників віком від 21 до 34 років отримали незначні тілесні ушкодження, з якими вони звернулися по допомогу у районну лікарню, - повідомив начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов. - Після надання медичної допомоги учасників опору відпустили додому. Жодних претензій до дій працівників міліції вони не мають. 

За даним фактом слідчим відділом Кузнецовського МВ УМВС внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання покладених на них обов’язків щодо охорони громадського порядку). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до двох років. 




СЗГ УМВС України 
в Рівненській області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень