«Мутну» систему рівненських маршруток перевірятимуть волонтери (+КУРЙОЗИ З МАРШРУТКАМИ)

Наш громадський транспорт не найкращий

Експерти з Дніпра перевірили 22 міста України на прозорість і якість системи громадського транспорту. Рівне опинилося приблизно в середині рейтингу.

Дослідження провели працівники «Дніпропетровського експертного центру з питань регуляторної політики».

Мешканці Рівного скаржаться на маршрутки.

В кожну міську раду вони подавали запит із 28 питань, також перевіряли сторінки їх транспортних підрозділів щодо функціонування транспорту, антикорупційних програм, інформації про перевізників. Відповідь на запит дослідники так і не отримали, розповідає експерт центру Анатолій Троян:

Ми подавали запит, щоб нам дали посилання на 28 питань щодо громадського транспорту. Де та коли встановили ціну в 4 та 2 гривні на поїздку в громадському транспорті, де є електронне табло тощо.

Взимку під час різкого гальмування цей чоловік розбив скло головою. Тепер сидить і пише скаргу

Втім, інформації так і не отримали. Не надають нам інформацію також і про зарплату водія маршрутки, скільки вони отримують кожного дня грошей, а це «чорна» готівка. І тому це корупційна така складова.

25 липня водія 64-ї затримали п'яним. 1,86 проміле

Найгірша ситуація в Херсоні, Тернополі та Харкові – там громадський транспорт набрав трохи більше 3%.

Рівне має середній показник, що не дуже добре – 21%. Наступним етапом дослідження буде робота волонтерів, які їздитимуть у маршрутках, аби перевірити кількість пасажирів, що платять.

Так цей чоловік помстився поліцейським за протокол

Нижче ви можете дізнатися про скарги на рівненські маршрутки. Скажемо наперед, що в середньому управління транспорту отримувало по 2-3 скарги на день станом на квітень цього року. Велика частина - це повідомлення про хамство водіїв:

Возити не можна замінити: кількість скарг на маршрутки Рівного зашкалює

Так як деякі органи місцевої влади та перевізники не хочуть ділитися такою інформацією, доведеться це робити самим, каже Анатолій Стоян. Дослідження проводитимуть з серпня по листопад. 

У водія рівненської маршрутки відпали двері

Зима. Рівненська маршрутка. Тут коментар зайвий

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень