Мешканцям м. Рівне пропонують здивувати рідних шаурмою (16 ФОТО)

На Новий Рік чи Різдво

[media=133515]

Як ви знаєте, Радіо Трек проводить конкурс Новорічно-Різдвяних страв.

Точніше – рецептів.

За свої рецепти та фото їх приготування можна виграти гроші, ще раз гроші та додатково – призи.

Деталі ТУТ, а зараз пропонуємо вашій увазі рецепт від Віктора Ярошука, який таким чином дає старт публікації рецептів, надісланих нам на конкурс.

Приєднуйтесь!

Збільшіть для кращого ознайомлення

 Краща шаурма в світі!

Привіт, мене звати Віктор і я не кухар, я ніколи не працював на професійній кухні чи барі, так якось довелося попрацювати півмісяця офіціантом, але це вже інша історія.

За професією я театрал – режисер, актор, сценарист, а кулінарія – моє хобі. Взагалі кухня схожа на театр, а страви – на спектаклі, якщо актори живуть роллю, спектакль вийде гарним, якщо кухар вкладає душу в страву, то гості будуть аплодувати. 

Разом з однодумцями ми створили експериментальний телевізійний проект «Кулінарні Драми» в якому живемо роллю та вкладаємо душу в страву. Ми готуємо страви, цікаві, які можна скуштувати в ресторані або приготувати вдома, свої рецепти ми розбавляємо кіновиставами - це проект для тих, хто любить перекусити та подивитися щось смішне та цікаве. Тож бажаємо усім смачного перегляду!

Найсмачніша і святкова шаурма, яку можна приготувати в себе вдома!

Рівень складності: 5/5

Час приготування: 2 дні

Це надзвичайно смачна шаурма, в Рівному таку купити неможливо, зате її можна приготувати.

Ціна: 16 порцій - понад 400 грн, може й більше, бо помідори з огірками дорожчають в геометричній прогресії, та і взагалі рецепт доволі складний, проте, якщо наважитесь приготувати, смак вас винагородить.

Інгредієнти:

Лаваш:

Сіль - 2 ст. л.

Олія - 4 ст. л.

Цукор - 0,5 ст. л.

Борошно - 1,5 кг

 

Маринади і соуси:

Кефір - 1 л.

Соєвий соус - 0,5 л.

Гірчиця медова - 150 г.

Соус теріякі - 40 г.

Карі - 20 г.

 

Овочі та фрукти:

Помідор - 600 г.

Огірок - 500 грн. 

Капуста пекінська - 1,2 кг

Часник - 1 головка

Морква по-корейськи - 200 г.

Апельсин - 1-2 шт

 

М'ясо: Стегна курки

Краще розділити приготування два дні, інакше процес вас виснажить, тоді вже ніякої шаурми не захочеться.

Розпочнемо з лаваша, для початку змішаємо всі інгредієнти та будемо поступово додавати воду, температура якої повинна бути близько 60 градусів. Тепла вода скріпить білок, що знаходиться в борошні, це зробить наше тісто еластичним. Якщо вода буде гарячіша за 60 градусів, білок згорнеться і тісто буде кволим. 

Тісто має трішки липнути до рук, як на піцу. Формуємо ковбаску з тіста та розрізаємо на рівні частини. Кожну частинку загортаємо саму в себе, формуючи кульки, потім кожну з цих кульок завертаємо щільно в целофановий кульок та залишаємо на хвилин 40 в теплому місці. Тісто відпочине і стане м'яким, тоді ми його і розкатаємо, присипавши борошном, надто тонко катати не варто, інакше при випіканні лаваш може висохнути та потріскатися.

Розігріваємо сковороду (бажано чавунну) і насухо кладемо наші лаваші, коли почнуть надуватися бульбашки в тісті - перевертаємо на іншу сторону. Після цього необхідно збризнути лаваш водою, складаємо всі лаваші в миску, накриваємо пакетом і відправляємо в холодильник до завтра. 

На наступний день готуємо маринад для курки: змішуємо соєвий соус, гірчицю, приправу карі, натираємо туди часник та цедру апельсина (без білої частини), вичавлюємо туди ж його сік. Далі є два варіанти - нехай кожен обере собі до смаку: ми можемо додати майонез або натерти імбир та дві столових ложки меду, якщо любимо пікантно-солодкуваті страви. На фото і відео ми готували з майонезом.

Збиваємо наш маринад та заливаємо ним курячі стегна. Маринуватися вони мають не менше 20 хв та не довше 40 хв. 

Поки курка маринується, ми приготуємо соус для шаурми, він теж мусить настоятися. Кефір змішуємо з майонезом, доки основа не загусне, потім туди вичавлюємо часник та півпачки гірчиці, додаємо прованські трави, кріп та петрушку дрібно покришені, а також замість солі - соєвий соус. Відправляємо настоюватись у холодильник. 

Коли курка промаринувалася, розігріваємо духовку до 180 градусів та запікаємо хвилин 40. До речі, курка не може бути замороженою - тільки охолодженою, а до моменту запікання в маринаді вона стане кімнатної температури. 

Коли стегна запеклися, складаємо їх у миску та поливаємо із дека жиром, що змішався з маринадом, це додасть їй соковитості. Деко мити не поспішаємо. Даємо курочці охолонути, після чого відділяємо м'ясо від кістки і хрящів. Розриваємо його на маленькі шматочки.

Коли вже дістали всі кістки та хрящі, заливаємо в курку соус теріякі і можна завертати нашу шаурму. 

Кладемо лаваш, знизу змащуємо нашим соусом, далі кладемо курку, корейську моркву та крупно порубані помідори та огірки, ми будемо смажити шаурму, тому шматки мають бути великі, інакше огірки з помідорами стануть в'ялими, втратять хрусткість і зіпсують смак та свято. Тому рубайте огірки крупно, дорогі друзі! Зверху ще трішки пекінської капусти та ще одну ложку нашого соусу. Потім загортаємо шаурму, як на фото, якщо не зрозуміло як, ми залишимо ще посилання на відео. 

Загорнуту шаурму вмочуємо в жир на деку та відправляємо смажитись на сковороді з антипригарним покриттям. 

Це вийде максимально смачна шаурма, я вам серйозно кажу! Дякую Радіо Трек за конкурс, а вам за те, що почитали наш рецепт! 

Підписуйтесь на наш канал, шукайте в youtube Кулінарні Драми! 

Вся наша команда вітає вас з новорічними святам та бажає смачного перегляду!

Випуск кулінарних драм про рецепт смачної шаурми:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень