Ковальчук «здувся», а радикали у Рівному «відступили». Чому? (+18)

Дещо про останні події на Рівненщині

Робота журналіста чимось нагадує роботу слідчого чи лікаря.

Типово розбирається ситуація, треба дійти до її суті. Задаються питання. Хворий часто не хоче говорити правду, іноді «іде в отказ» як злочинець. Доводиться покладатися на інтуїцію, «косвенные улики» та далеко не повний анамнез, але…

Якщо брати сьогоднішній Форум «Радикальної партії» у Рівному, то загалом він пройшов на диво тихо і невнятно.

Це дивно, бо ще вчора проведення цього заходу досить гучно проанонсував радикальний нардеп Ігор Мосійчук, який перед цим повідомив

Своїх не кидаємо! Не зважаючи на хворобу, пройшовши відповідні процедури в інституті Шалімова вирушаю з командою юристів в місто Рівне для боротьби з бурштиновою мафією яка…

Свій полум’яний спіч Мосійчук супроводив спеціально виготовленою ілюстрацією

Однак, сьогодні у Рівному Мосійчука не було. Він все таки чомусь вирішив кинути «своїх» у Рівному та відправитися на «свою рідну Полтавщину». У себе на сторінці в день проведення Форуму пише:

Повертаюсь з Хоролу із планом жорстких дій по поверненню ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів» із рук рейдерів - законним власникам: трудовому колективу…

Можна припустити, що Ляшко не мав кого більше відрядити до Хоролу, але чому в Рівному не було навіть народного депутата Андрія Лозового?... У президії ми бачили лише його маму, яка керує тут обласною організацією «РПЛ».

Більше того, як повідомляють наші джерела, на сам цей радикальний Форум приїхали далеко не всі депутати місцевих рад Рівненщини від РПЛ. Тож загалом цей захід більше нагадував зустріч із громадськістю Рівного.

Усе це є досить дивним.

Виглядає, що чогось радикально іншого очікували від Форуму й опоненти Ковальчука. Не виключено, що й спроб «смітникової люстрації» за допомогою «обурених активістів», у ролі яких могли б виступити бурштинщики.

Ще зранку усім повідомили, що голова РОДА Віталій Чугунніков раптом пішов у відпустку. Саме у день проведення Форуму.

Новообраний голова обласної ради Олександр Корнійчук також виїхав із Рівного. До Острога. Подалі від місця проведення Форуму.

Разом з Корнійчуком виїхав і Бучинський ("Свобода").

В Острозі для Корнійчука організували церемонію «благословення» в його Альма Матер, але зрозуміло, що та імпреза придумувалася на ходу, хоча й виглядала пишною.

Василишин в окулярах і червоно-чорному - зліва від Пасічника, який стоїть по-центру - у кольоровому та з крилатою булавою у руках. Справа від Пасічника - Корнійчук. За його спиною, перший у другому ряді справа - Бучинський. Рибачок - крайній зліва

Зрештою, якби ми були на місці радників Корнійчука та Чугуннікова, то теж радили б їм триматися цього дня подалі від Рівного.

Але, якби ми були радниками Ковальчука та РПЛ, то зробили б усе, аби максимально використати сам факт такої «втечі» опонентів для нищівного проти них піару.

Однак, РПЛ нічого подібного не зробила. Натомість біля дверей кабінету голови обласної ради зникла табличка, яка вказувала господарем кабінету Володимира Ковальчука.

Місце, де мала б бути табличка з іменем голови облради

Що все це має значати?...

Найвірогідніше відповіді знаходяться у Києві, де головна боротьба нині йде за посаду прем’єра, портфелі в кабінеті міністрів, збереження чи створення нової коаліції, або… за розпуск парламенту та дострокові перевибори.

Очевидно, що відставку Ковальчука можна розглядати як брутальне порушення мирової угоди на рівні Києва між БПП, РПЛ, «Свободою» та «Батьківщиною».

За нашою інформацією, Київське керівництво цих партій не знало, що в Рівному готується «переворот». Однак, коли замість Ковальчука обрали Корнійчука, ніхто крім Ляшка аж надто сильно не обурився.

Щоправда, Чугуннікова одразу викликали до Києва.

І він ще в п’ятницю мав зустріч з Порошенком. Одразу, по гарячих слідах.

Ляшко ж у неділю заявив, що президент, мовляв

нічого не знає про цю ситуацію

Але, ймовірно, тоді, у неділю, виступаючи на телеканалі 112, він дещо злукавив, бо ще був готовий до боротьби за Ковальчука і жорстко вимагав відставки Чугуннікова.

Сьогодні ж, на Форумі, радикали оголосили, що «починають збір підписів серед депутатів Рівненської обласної ради за відставку голови РОДА».

Чим закінчиться цей збір підписів усім добре відомо. Нічим.

Просто тому, що радикали мають в обласній раді лише 10 мандатів. Можливо, свої 5 голосів додасть «Укроп». Оце будуть і всі підписи. Максимум.

Тобто, на загал виглядає, що Ляшко станом на понеділок вирішив припинити боротьбу за Ковальчука.

Однак, це геть не означає, що він припинив боротьбу за Рівненщину.

Його сьогоднішній  «відступ» можна розцінювати і як гру на підвищення ставок. Не виключено, він жертвує однією фігурою заради іншої.

Нагадаємо, у ту ж таки неділю на каналі 112 ведуча запитала Ляшка чи правда що РПЛ, окрім всього іншого, виторговує собі губернаторство в двох областях України? Ляшко тоді відмовився коментувати «чутки».

Але хто нам сказав, що одна із тих двох областей – не Рівненська?

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень