Комісія МОЗ стала на бік родичів померлого хлопчика

Якість надання меддопомоги в обласній лікарні Миколці Антонюку оцінили у Києві

Клініко-експертна комісія Міністерства охорони здоров‘я, що розглядала обставини смерті в Рівненській обласній лікарні 5-річного Миколки Антонюка, одноголосно визнала надання допомоги хлопчику таким, що не відповідає стандартам і медичним протоколам.

 

Медична допомога Миколці надавалися неадекватно, заявили члени комісії. Визнати надання допомоги таким, що не відповідає стандартам, постановила комісія. Одноголосно!

Posted by Інна Білецька on Wednesday, 27 January 2016

 

Сьогодні рівненська журналістка Інна Білецька, правозахисниця Ліана Диновська та бабуся померлого хлопчика їздили до столиці на засідання комісії МОЗ, яка і винесла відповідний вердикт. Розповідає Інна Білецька:

Тут оцінювалася лише якість надання медичних послуг. Вона оцінена як незадовільна і така, що не відповідає стандартам і протоколам. І, крім того, мова йшла про те, що смерть наступила не внаслідок самої хвороби Крона, а внаслідок інфекційно-токсичного шоку, для попередження якого не було зроблено нічого, тому що не велося спостереження і незадовільною була оцінка стану дитини.

За словами журналістки, обставини трагедії комісія у складі позаштатних фахівців різних медпрофілів при МОЗ обговорювала близько 1,5 години. Заслухали головного лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні Віталія Бойка, який визнав, що меддопомога маленькому пацієнту лікарні була надана не в повному обсязі і Костянтина Думановського було звільнено.

Самого лікаря на засіданні не було. Його інтереси представляв батько та адвокат. Було також зачитано висновок комісії Рівненського управління охорони здоров‘я, де працює матір лікаря Думановського. Нагадаємо, комісія при облуправлінні визнала, що між діями лікарів та настанням смерті дитини немає причинно-наслідкового  зв’язку.

Саме цей висновок спричинив акцію протесту у понеділок під стінами управління.

Під час пікету близько сотні рівнян  вимагали об‘єктивного розслідування трагедії в обласній лікарні. На думку Інни Білецької, активна позиція рівнян та інформаційна хвиля, спричинена нею, також вплинула на рішення клініко-експертної комісії Міністерства, яке в свою чергу, ймовірно, вплине на рішення суду щодо можливого поновлення Костянтина Думановського на робочому місці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень