Коли запрацює «Рівнеазот»?

На початку квітня хімічний гігант зупинив роботу, аби не допустити аварійної ситуації

Про це повідомив голова правління Михайло Заблуда. Зокрема, з його слів йдеться про те, що підприємству раптово, і як він стверджує, незаконно, припинили постачання газу. Михайло Заблуда переконує – заборгованості на той час з блакитного палива не було, проблеми з оплатою за газ виникли вже тоді, коли зупинилося підприємство:

 

 

- В связи с существующими нерешенными вопросами, газовики, в принудительном порядке. Так сказать, в нарушении всяких норм, требований и закона, прежде всего, просто принудительно закрыли задвижку подачи газа. Можете себе представить, если центробежная машина, которая качает 40 тысяч кубов в час природного газа, разваливается – что происходит? Взрыв, пожар и все остальное.  Вот, чтоб не допустить разрушения оборудования, оно было остановлено.

Між тим, перед зупинкою підприємства офіційною причиною керівництво називало тимчасовий ремонт.

Нагадаємо, що у жовтні торік суд скасував арешт активів «Рівнеазоту», що був накладений навесні 2015 року в рамках розслідування кримінальної справи за завдання державі групою компаній Ostchem Дмитра Фірташа шкоди у розмірі близько 6 млрд грн. А в лютому цьогоріч суд виніс рішення, яким відмовився стягнути 225 мільйонів гривень штрафних санкцій на користь Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Разом з тим, Михайло Заблуда підтвердив, що на «Азоті» виникають затримки із виплати зарплатні. Працівники отримують зарплату з затримкою на місяць. Варто зауважити, що на «Азоті» працює близько 4-х тисяч працівників, а середня зарплата становить майже 6 тисяч. Місячний фонд оплати праці на підприємстві – 23,5 мільйона гривень, більше третини з них, близько 7 мільйонів – це податки в місцевий бюджет Рівного. Разом з тим керівництво «Рівнеазоту» висловило сподівання, що завод запуститься з осені.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень