Коли працівникам дитсадків Рівного піднімуть зарплатню?

Відповідь на запитання щодо збільшення оплати праці актуальне і для працівників закладів позашкільної освіти

Справа в тому, що згідно з Постановою Кабміну тарифні розряди педагогам, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з держбюджету, були підвищені з 1 січня 2017 року.

А працівникам усіх інших закладів, які фінансуються з місцевого бюджету, підвищення заплановане з 1 вересня.

Однак, у Постанові йдеться, що органи місцевого самоврядування мають право приймати власне рішення щодо збільшення тарифних розрядів педпрацівникам.

Тож, якби це зробили  з 1 січня, у бюджеті Рівного потрібно було віднайти 19 мільйонів гривень, якщо це зробити з 1 квітня - 10 мільйонів.

Чи є у бюджеті міста такі кошти і чи можливе підвищення вже найближчим часом, ми запитали у начальника управління бюджету і фінансів міста Віктора Шульги.

Таких коштів у нас немає, всі кошти, які були у вигляді вільних залишків, розподілені під час останньої сесії Рівнеради. Я не можу сказати, якими будуть у нас надходження в бюджет в подальшому (перевиконання бюджету зараз є), але, наскільки я розумію, у міської влади є багато планів, в тому числі і видатки капітального характеру. Але є відповідні виконавчі органи. Одним з них є управління освіти, що перебуває у підпорядкуванні заступника міського голови Галини Кульчинської. Якщо буде їхня ініціатива і будуть джерела, гадаю, це питання може бути врегульоване.

Як розповіла нам заступник міського голови Галина Кульчинська, рішення про підвищення виплат дошкільникам та працівникам позашкільних освітніх закладів вже ухвалили сусідні Івано-Франківська та Чернівецька області з 1 січня, Житомир та Хмельницький своїм педагогам піднімуть зарплати від 1 квітня.

За словами Галини Кульчинської, наше місто також зобов’язане забезпечити відповідні виплати:

Більше 10 мільйонів місто зобов’язане віднайти, щоб з 1 квітня дати можливість педагогічним працівникам у місті Рівному підняти заробітну плату. Зрештою, це їхні гроші. Управління фінансів повинно віднайти ці гроші в міському бюджеті. Значить, чиїсь інтереси будуть зменшенні, і очікування, але те, що стосується підтримки оплати для людей, педагогічних працівників, без сумніву, це треба робити з 1 квітня.

До слова, як відзначає Галина Кульчинська, досвід попередніх років показує, що міський голова завжди підтримував працівників освіти.

Обіцяв Володимир Хомко і в інтерв’ю Радіо Трек, що кошти на підвищення виплат освітянам в бюджеті знайдуть. Щоправда конкретних термінів мер не назвав.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень