Осінь, а в деяких школах Рівного діти – без туалетів: Кузьмічова називає винних (ФОТО)

«Ширма під назвою тендер» (с)

Ліворуч -- Роман Денисюк

Марина Кузмічова звільнилася з посади заступниця міського голови Рівного з питань освіти та культури вже після початку нового навчального року. Десь майже місяць тому

Тоді вона говорила, що написала заяву на звільнення через постійний політичний тиск зі сторони невідомих.

Нині ж екс-заступниця головною причиною свого звільнення вона називає непрозорість під час тендерів.

 

Непрозорість, якій вона не могла перешкодити через тиск на неї партійного керівництва.

Незавершені ремонти в школах м. Рівне. На календарі кінець жовтня

«ШИРМА ПІД НАЗВОЮ ТЕНДЕР»

Нагадаємо, Кузьмічова – членкиня партії «Голос». Із її резонансного допису на  Facebook виходить, що тендери на ремонт туалетів у школах Рівного були підставними і неправильними:

- В законах прописаний гарний демократичний механізм під назвою тендер. Але абсолютно на всіх рівнях (держаний, обласний, місцеве самоврядування) тендер – це ширма, яка не працює.

 

Рішення приймаються на рівні голів фракцій та очільників політичних сил різних рівнів.

На оголошений тендер вийде підготовлений, погоджений підрядник.

Випадковий підприємець не буде працювати над горою паперів, якщо не отримає гарантію на отримання цього тендера, бо за напрацювання документації і ознайомлення з об'єктом треба заплатити працівникам і це марне викидання коштів.

Відповідає за все чиновник, а ті, хто приймають рішення, жодного підпису не ставлять і раптом щось пішло не так, тихо вичікують, чим все закінчиться.

Тож, як пише Кузмічова, оскільки вона представляла партію «Голос», а освіта була під партією «Європейська Солідарність», то ці дві сили й визначали яка компанія виграє на тендерах.

І виходить, що не лише в питання «туалетів»:

- За останні 9 місяців моєї роботи двічі були спроби звільнити мене з посади. А за 2.5 років роботи мене намагалися звільнити п’ять разів через незгоду з діями голови фракції.

Саме голова фракції «Голос» Роман Денисюк пролобіював фірму «Картакоз», де-факто те саме, що і ТОВ «Прогрес Девелопмент Компані» на ремонт санвузлів ліцею №11 та 12.

 

Йому було мало факту відсутності у цього підрядника майстрів і робітників на будівельному майданчику музичної школи (також той підряд пролобійовано Денисюком).

 

Неодноразово намагалась переконати Денисюка і фракцію не втручатись у роботу виконавчої гілки влади. Фракція підтримувала механізм чесного тендеру, але у Денисюка свої погляди на життя.

 

«Так, як ти працюєш, не буде», – отримувала у відповідь. Я просила інших підприємців вийти на тендер.

 

З мене відверто сміялися. Денисюк брав все під свою особисту і політичну відповідальність, та коли «запахло смаженим» і ремонтні роботи стали без руху – відхрестився від усього.

Від Редакції:

Дехто називає допис Кузьмічової «дуже сміливим», дехто вважає, що це «якісь внутрішні розбірки». Нижче даємо повний текст її звернення так, щоб ви могли скласти власне враження про те -- хто, де і що там -- за ширмою:

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень