Капітан поліції міжнародного плавання живе у Вараші (6 ФОТО)

Красуня і мама

Якщо підрахувати, скільки кілометрів за свою спортивну кар’єру подолала вплав капітан поліції та Майстер спорту України Галина Майданюк, то певно відстань сягнула б розмірів океану.

Нині вона — начальник сектору кадрового забезпечення Вараського відділу поліції й успішно поєднує службу, спорт, сімейне життя та виховання двох діток.

До занять плаванням Галину у шестирічному віці підштовхнула мама та відвела її у міський басейн.

Заняття спортом припало дівчині до душі й ось вже понад двадцять років вараська плавчиня відстоює честь міста, поліції та України на загальнодержавному та міжнародному рівнях.

У 10-річному віці вона вперше взяла участь у всеукраїнських змаганнях із плавання у Дніпропетровську. Відтоді було багато «запливів», вдалих стартів і переможних фінішів.

- Першої своєї перемоги пригадати не можу. А от ті змагання, під час яких виконала норматив Майстра спорту України з плавання пам’ятаю чудово. Це було сьомого березня 2005 року на всеукраїнських змаганнях, що проходили у Броварах. Мені на той час було 15 років.

 

Стати Майстром спорту було неабиякою подією для мене. Окрім цього, це відбулося напередодні Міжнародного жіночого дня. Ось так я сама собі зробила подарунок до свята, — розповіла Галина.

До закінчення школи спортивних здобутків у Галини було досить, щоб самій стати тренером з плавання. Але мала ще й бажання випробувати та реалізувати себе в іншій сфері.

Таке прагнення підтримувала і мама. Врешті серед вищих навчальних закладів обрала Національну академію внутрішніх справ. Але й там дівчина не залишала зайняття спортом.

На другому курсі, ще курсантом, взяла участь у Чемпіонаті Європи з плавання серед поліцейських, що проходив в іспанському місті Авіла.

- Ці змагання запам’яталися найбільше з усіх, — ділиться спогадами Галина, — адже це був перший раз, коли я поїхала за кордон. І хоча графік змагань був дуже щільним, і практично нічого, окрім поліцейської академії, на базі якої проводився чемпіонат, я не відвідала, вражень було чимало.

 

Таких умов для тренувань, такої спортивної бази, майданчиків, залів та басейнів, як в іспанських поліцейських, мені не доводилось бачити взагалі ніде. У змаганнях я виборола перше місце на дистанції 50 м брасом та друге місце на дистанції 100 м. І нагороди, отримані мною в Іспанії, для мене найдорожчі. Адже тоді я вийшла на принципово вищий — міжнародний рівень досягнень.

У скількох змаганнях брала участь Галина за роки у спорті — не злічити.

Вдома вона зберігає стос нагородних грамот, шість кубків та понад сотню медалей.

Останні з них привезла із Міжнародного робітничого фестивалю у Болгарії в червні цього року.

 

Там виборола перше місце у запливі на 50 м брасом, друге – на дистанції 100 м, та здобула «срібло» у командній естафеті.

А вже у жовтні Галина Майданюк планує взяти участь у Кубку Лева, що відбудеться у Львові, та щорічних змаганнях, що проводяться у Южноукраїнську.

Головним тренером, під керівництвом якого здобула найвищі нагороди та досягнення, для Галини Майданюк став Олександр Анатолійович Савчук.

З ним вона періодично співпрацює до цього часу, хоча вже давно тренується самостійно.

До речі, і зі своїм майбутнім чоловіком, Андрієм, який теж займався плаванням і працює у міському відділі поліції, Галина познайомилася саме на тренуваннях.

Спорт для Галини Майданюк став невіддільна (частина/ознака) частиною її життя.

Служба у поліції лише стимулює досягати нових висот, вдосконалювати спортивну майстерність і брати участь у змаганнях категорії Мастерс до цього часу.

А вже дома капітан керує сімейним «кораблем», де розрада для мами — донька та син.

За матеріалами прес-служби Нацполіції області

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень