Інфекційне відділення, в тріщинах якого жили кажани, стоїть із незакінченим ремонтом (ФОТО)

Громадськість каже, що грошей випросити не може

Тамара Савінкова лікувалася в цій будівлі ще у 2011-му році. З того часу, нажахана станом приміщення, бореться за його ремонт. Тоді її діяльність набула широкого розголосу

Гроші на ремонт потрісканих стін Обласного інфекційного відділення при міській лікарні громадськість змушена «видирати» з бюджету області. На це скаржиться громадська діячка Тамара Савінкова, яка кілька років поспіль бореться за ремонт відділення.

Нагадаємо, що в 2011-му році там була велика тріщина, де навіть оселилися кажани, що вже говорить про неабияку занедбаність приміщення. Пані Тамара розповідає, що завдяки її старанням на ремонт стін обласна рада виділила вже понад мільйон гривень.

Тріщина, в якій кілька років тому оселилися кажани. Тепер стіну тримають тяжі

За ці кошти на стінах встановили металеві кріплення - тяжі, які не дають відділенню розвалитися.

Темно-червоні смуги - це не цегла, а металеві тяжі, якими зкріпили стіни

Втім в кінці минулого року ремонт завершити не встигли через погодні умови, тож 200 тисяч гривень повернулись назад в бюджет області, розповідає Тамара Савінкова:

Не використаних 200 тисяч гривень повернулись до обласної адміністрації у зв’язку з тим, що ми не змогли завершити ремонт через погодні умови. А зараз постало питання заново завершити цей  проект із урахуванням змін у цінах і мінімальній зарплаті. І цей проект зараз складає 270 тисяч гривень для того, щоб завершити роботи.  

Аби побачити, що на край порогу краще не ставати, особливої уваги не треба. Втім застередення усе ж повісили

На фоні понівеченого фасаду ремонт ледь помітний

З проханням розглянути це питання, Тамара Савінкова сьогодні прийшла на бюджетну комісію обласної ради. Втім члени комісії не винесли його на розгляд.

Так вони роблять вже не вперше, каже громадська діячка. Минулого року вона також була на  комісіях, де отримувала відмови.

Тоді кошти виділили безпосередньо на сесії облради, коли пані Тамара особисто прийшла до зали та поставила владців перед питанням. Цьоріч вона розраховує на подібний сценарій.

Що ж до самого відділення, то за 270 тисяч потрібно зробити зовнішній фундамент і закріпити тяжі, яка тримають потріскані стіни. Тріщини в цеглі там і досі видно.

Додамо, що за словами активістки, аби повністю реконструювати приміщення, відремонтувати занедбаний фасад тощо, потрібно 16 млн гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень