Сотні сайтів у Рівному ЗАВАЛЕНО: xто «замовив» рівнян? (ХОСТИНГ)

Замовник міг бути з Києва, чи Львова, чи ...

Фото -- ілюстративне, жанрове

Цими вихідним у Рівному сталося «ЧП».

Надзвичайна подія достатньо серйозного масштабу. Сотні, якщо не тисячі рівнян відчули наслідки цього «ЧП» ще в суботу: у кого пропав інтернет, у кого телебачення, але більшість перестала бачити свої улюблені сайти.

З інтернету зникли сайти десятків, якщо не сотень – магазинів, сотень, якщо не тисяч – підприємств Рівненщини, та енної кількості наших місцевих інтернет-ЗМІ.

 

Зокрема, називають «Четверту владу», «Голосно» та деякі інші.

Дехто з журналістів називає це атакою на свободу слова та «перешкоджанням журналістській діяльності», але… Що ж сталося?... Чому пропав у людей інтернет та позникали сайти з моніторів?

Як каже зведення Поліції: «Відкрито кримінальне провадження за фактом крадіжки з проникненням у приміщення, яке завдало значної шкоди потерпілому».

Насправді ж, йдеться про доволі зухвалий злочин:

Хтось ВИЛАМАВ СТІНУ і викрав із приміщення Підприємства, яке надавало послуги хостингу, достатньо велику кількість серверів, на яких і працювали всі вищеозначені інтернет-сайти.

Бо що таке – Хостинг?

Як пише Вікіпедія:

Хостинг (англ. Hosting) – послуга з надання ресурсів для розміщення інформації на сервері, що постійно перебуває в мережі Інтернет.

 

Типово це передбачає  розміщення файлів сайту на сервері, який має ПЗ, що здійснює обробку запитів до цих файлів. Зазвичай хостинг передбачає і надання місця для поштової кореспонденції, баз даних, DNS, файлового сховища і т. п., а також підтримку функціонування відповідних сервісів.

Як пояснив нам один із потерпілих від суботнього погрому:

- Сторінка вашого сайту, безперечно, буде вантажитися швидше для ваших рівненських клієнтів, якщо хостинг ваш також буде у Рівному, а не в Києві чи в Німеччині.

Вочевидь, так думали багато з тих, кого обслуговувало Підприємство, що зазнало атаки, і назву якого ми з почуття елементарної солідарності називати не будемо.

Бажаємо йому якомога швидше відновити повноцінну роботу, а Поліції – знайти замовників та виконавців описанного вище злочину.

Хто міг би бути замовником?...

На думку нашого джерела:

- Це хтось, кому стала поперек горла робота цього Хостингу в Рівному. Очевидно, що умови тут були хороші, послуги – якісні, комунікації – зручними. Єдиний спосіб, який знайшли конкуренти –  це ламати стіни та викрадати сервери.

- Ви теж постраждали. Скільки ваших сайтів пропало?

- На жаль, не один… Наскільки я знаю, то загалом ідеться про сотні сайтів. Крім того, це підприємство здавало в оренду свої потужності під нині популярні «хмарні сервіси». Тобто, не можна виключати, що тут пропала якась частина даних і з іноземних інтернет-ресурсів.

- Ну, але теоретично, можна припустити, що хтось хотів ліквідувати якийсь конкретний інтернет-ресурс. Наприклад, «4-ту владу». Знав, де знаходяться сервери, але не знав – який точно брати, тому й забрав усі. Таке можливе?

- Кажуть, що «неможливого немає» і таку теорію теж не можна виключати, але... Iнтернет-сайт так чи інакше, але відновить свою роботу, а от як тепер бути цьому підприємству?... Не знаю. Щиро бажаю хлопцям вистояти, але… Думаю, що це удар чисто по них.

Оголошення в ФБ-групі "4-ої влади"

- Гадаєте, поліція зможе знайти виконавців та замовників?

- Ну, є ж у нас камери спостереження по місту. Мають бути якісь агентурні мережі, з ними ж, очевидно, ведеться якась оперативна робота, чи ні?... Чи після люстрації та оновлення вже ніхто ні з ким не працює та ніхто нікого не ловить?

- …?

- Це питання до Поліції. Сподіваюся, вони спрацюють оперативно. Мені дуже це важливо, бо доведеться масу роботи робити заново. Не хотілося б.

Редакція теж сподівається на швидке розкритя цього злочину.

Ми стежимо за розвитком подій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень