Хомко закликав на допомогу Ватикан, Математику та свідків Нью-Йорка (11 ФОТО/ВІДЕО)

Наше місто має вразити Україну (АК)

Різниця між вартістю придбання живої та штучної ялинки складає 10 000% (десять тисяч відсотків).

Штучна дорожча за живу у 200 разів.

Жива коштує 5 000 грн, штучна – 1000000 (один мільйон).

«Тобто, за вартість однієї штучної наше місто може 200 років підряд купувати живу!»

Натисніть плей для перегляду цього короткого відео

Так каже міський голова Володимир Хомко, звертаючись до рівнян у своєму сьогоднішньому відеоблозі, і треба сказати, що

Він помиляється.

Mатематика ніби виглядає правильною, але 200 років… Хто знає, що тут буде через 10-20?... Можливо, прийдуть магометани, поодягають всіх у чалму та заборонять святкувати Новий Рік і Різдво напроч.

Чи Путін із Трампом якусь війну придумають на нашій території, яка потім стане загальносвітовою.

Одним словом, є висока ймовірність, що вартість живої ялинки висотою 24 метри не вдасться зберегти на рівні 5000 грн упродовж 200 років.

Але, очевидно, що поки настільки велика різниця в ціні існує, купувати штучну ялинку замість живої є цілковитим безглуздям. З точки зору економіки та математики.

Зате, є питання естетики.

Критики вважають, що наша «жива ялинка»  – страшна!

Вони кажуть:

«Скільки можна терпіти це село?!

 

Подивіться на решту світу! Є ж якась, хоча би, Польща! Не кажучи вже про ще більш цивілізовану Європу, країни Північної Америки та весь світ».

І тут Хомко дістає з рукава одразу три козирі, викладаючи їх по черзі.

Він каже, що

Cаме живу ялинку (а не штучну) встановлюють щороку у центрі Рима, у Ватикані

 

Cаме живу ялинку привозять щороку зі Скандинавії в Лондон – для Королеви Британії

 

Cаме живу 24-метрову ялинку (як і в Рівному) встановлюють щороку у центрі Нью-Йорка

Проте, ці та інші аргументи міського голови не переконують скептиків.

Ті резонно зауважують:

«Хіба можна порівняти ялинку в Нью-Йорку та Рівному?

 

Навіть, якщо вони мають однакову висоту та однаковий вік.

 

Хіба ж вони виглядають однаково?»

І тут, треба визнати, що критики мають… рацію.

Якою б гарною не виглядала наша традиційна ялинка у Рівному, але 99 чоловік зі 100, очевидно, визнає, що ялинка в Нью-Йорку виглядає якось ошатніше, «казковіше» і стильніше.

Виникає питання:

Що ж заважає нам, маючи однаковісіньке дерево, зробити його точно таким – у прибраному вигляді – як дерево у столиці Світу?

Технічно кажучи, нам не заважає – ніщо.

Треба просто набити стільки ж додаткових гілок, як це роблять у Нью-Йорку та придбати саме таке освітлення (гірлянди та прикраси), яке застосовується у Нью-Йорку.

 

З гарантією у 99% воно все виготовляється у Китаї.

Можна припустити, що вартість тих гірлянд буде достатньо високою, але вдумайтеся в «шутку юмора» – взяти і встановити у Рівному ялинку, яка буде не гіршою, ніж у Нью-Йорку.

Таку ж красиву, як і в «Столиці Світу».

Якщо ми це зробимо, то всі інші обласні центри України будуть хором клацати зубами.

Ми ж зможемо у період новорічно-різдвяних свят приймати в себе десятки тисяч туристів, які їхатимуть до Рівного спеціально, аби побачити тут ялинку,

Як у Нью-Йорку.

Тож пропонуємо навіть не відкладати на наступний рік, а спробувати вже.

Зв’язатися через Сергія Гемберга з Нью-Йорком, взнати точну модель та специфікацію гірлянд, які там використовують, і замовити аналог.

Ми маємо реальну нагоду прославити Рівне та звернути на нього увагу всієї України.

 

Живою Ялинкою.

Чому б це не зробити?

P.S.

Редакція, не зволікаючи, підшукала для всіх зацікавлених деякі несподівані факти про головну ялинку Америки (в Нью-Йорку), включно з цінами.

Вони змушують подивитися на масштаб задачі під дещо іншим кутом, хоча...

Подаємо далі за матеріалом Світлани Сіщук (журналістки з США) Цікаві факти про Різдвяну ялинку Нью-Йорка

Історія
Дерево зазвичай є норвезькою сосною від 69 до 100 футів (21-30 м) висотою. Церемонія урочистого запалення ялинки є національною традицією з 1933 року.

Хоча перша ялинка була встановлена напередодні Різдва 1931 року, коли працівники будівельного майданчика Рокфеллер-центру вирішили зібрати свої гроші разом, щоб придбати новорічну ялинку. Це була 20-футова (6 м) ялинка, прикрашена гірляндами ручної роботи, які зробили в сім'ях працівників.

Два роки потому, в 1933 році, Рокфеллер-центр вирішив зробити дерево щорічною традицією та провести першу офіційну церемонію освітлення з 50-футовим (15 м) деревом.

Перша ялинка, 1931 р.

Як обирають ялинку
За пошук потенційних Різдвяних ялинок сьогодні відповідає Ерік Паузе, головний садівник у Рокфеллер-центрі. Він відвідує ліси у трьох штатах. Девід Мурбах, колишній менеджер відділу садів Рокфеллер-центру, виконував цю роль 26 років аж до своєї смерті в 2009 році.

Які критерії враховуються при виборі ідеального дерева? За словами Паузе та його команди, переможця вибирають на підставі його "пухнастості" та загальної форми різдвяної ялинки, а також його здатності витримати важкі прикраси. 

Незважаючи на те, що Різдвяна ялинка Рокфеллер-центру в основному відстежується (інколи й по кілька років), люди можуть фактично представити свої дерева для розгляду через веб-сайт Рокфеллер-центру. Саме так знайшли дерево 2015 року. Воно було представлено сім'єю з Гардінера, штат Нью-Йорк: люди побоювалися, що їхнє велике дерево впаде на будинок.


Транспортування ялинки
Протягом багатьох років було випробувано різноманітні способи транспортування, щоб привезти обрану ялинку до свого звичайного форпосту – Рокфеллер-центру. Зазвичай це баржа або вантажівка. Однак у 1998 році 73-футове (22 м) високе дерево прилетіло з Ричфілда, штат Огайо, на транспортному літаку. Саме дерево зазвичай оформлене гігантським банером.

Клацніть на плей, щоб побачити, як вмикали ялинку минулого року

Освітлення ялинки
На сьогодні, щоб повністю прикрасити різдвяне дерево, використовується 45 000-50 000 світлових елементів. Довжина дроту, до якого кріпляться гірлянди, дорівнює периметру Централ парку – 6 миль (9.6 км).

Така кількість освітлюваних елементів є досить дорогим задоволенням. Саме тому лампи розжарювання були замінені світлодіодними ліхтарями в 2007 році. Тепер освітлення ялинки забезпечують сонячні панелі, які розташовані на дахах будівель Рокфеллер-центру. Це оновлення в кінцевому підсумку допомагає заощадити 1200 кВт на день.

[media=130821]

Головна зірка
Звичайна зірка не може прикрашати найвищу точку найвідомішої новорічної ялинки у світі. Тому для цієї місії була обрана зірка Swarovski: адже вона зроблена з 25 000 кристалів, які виблискують на телевізійних екранах.

Вперше зірка Swarovski засяяла в 2004 році, в діаметрі вона має 9.5 футів (майже 3 м), важить колосальні 550 фунтів (250 кг) і має один мільйон граней. На додаток до кристалів, зірка виготовлена зі скла такого ж виду, яке використовується у хмарочосах Нью-Йорка.

Скільки коштує різдвяна ялинка Нью-Йорка?
Питання вартості найголовнішої ялинки Сполучених Штатів досить цікаве. І однозначної відповіді немає :))

Отже:

1. 50 000 світлодіодних ліхтариків коштують приблизно $14 тис.;

2. Вартість зірки тримають у таємниці. В пресі зустрічаються цифри від $35 тис. до $1.5 млн;

3. Всі витрати, пов'язані з транспортуванням ялинки, бере на себе Рокфеллер-центр;

4. Сама ялинка коштує приблизно $25 000, але ні місто, ні Рокфеллер-центр за ялинку не платять нічого. Зазвичай дерево є щорічним безкоштовним пожертвуванням від приватних осіб.

Донори вважають за честь, що їхня ялинка перетворюється на, мабуть, найвідомішу різдвяну ялинку нації. Більшість із родин, що пожертвували ялинки, походять з передмість в Коннектикуті, Нью-Джерсі та Нью-Йорку, де ростуть високі норвезькі ялини. Зазвичай власники ялинок присутні на урочистій церемонії освітлення. 

Попри те, що власники ялинок надають дерево безкоштовно, рідко яка сім'я відмовляється від інших пропозицій Рокфеллер-центру, наприклад безкоштовного озеленення території після зрубування дерева.

А власник дерева 1996 року отримав невеликий платіж – $ 2000.

ПІДСУМОВУЄМО

Якщо зірку Swarovski замінити на зірку з напиленням із… бурштину та бурштинового конфіскату,  то залишиться придбати світлодіодні прикраси з Китаю. Вочевидь, їх можна знайти за ціною у кілька разів нижчою ніж та, що її правлять з американців.

Одним словом, нічого неможливого у тому, щоб зробити в Рівному ялинку – аналог нью-йоркської – немає.

Треба робити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень