Гроші «ВЕРЕСА» Revisited (Є ПИТАННЯ)

«Наглядову раду» розпускати не можна. Депутатам – увага.

Учора ми подавали матеріал про те, що

Наглядова рада ФК «ВЕРЕС» розглядає можливість саморозпуску.

 

Бо керівництво клубу її та членів наглядової ради відкрито ігнорує, звітувати перед нею не хоче, на офіційні листи та звернення відповідає – відписками.

У згаданому матеріалі була оприлюднена ЗАЯВА наглядової ради з цього приводу.

Також ми озвучили достатньо суперечливу думку, яка полягає в наступному:

Раз наш «ВЕРЕС» став уже, фактично, приватною власністю львівського концерну «Лімо», то треба забути розмови про «народність клубу» та всі відповідні атрибути «народності» такі як «наглядова рада».  

 

Раз рівняни не змогли фінансово забезпечити діяльність клубу, то не можуть і вимагати тепер від львів’ян жодних звітів про потрачені ними на рівненський клуб власні кошти.

Ніби й правильно, але не зовсім. Чи – геть неправильно.

Небайдужі любителі футболу нам зауважують, що

Лише за 2016-ий рік «ВЕРЕС» отримав від міста та області сумарно – 3 000 000 грн бюджетних коштів.

 

Прямі інвестиції клубу від громади міста 1 500 000 і від громади області 1 500 000 – відповідно.

Дійсно, якщо пригадати, то міська рада Рівного ухвалювала спеціальне рішення про передачу (як певної субвенції) 1 500 000 грн до бюджету області спеціально, щоб та потім доклала ще своїх півтора мільйони та дала їх ФК «ВЕРЕС»

Така передача була необхідною, бо суто юридично місто не може фінансувати структури, що мають обласну (а не міську) реєстрацію і статус.

Так от, коли кажуть, що нам не вдалося зібрати 20-30 тисяч людей, готових сплачувати членські внески у розмірі 100 грн, то кажуть не всю правду.

Фактично, відповідні внески за цих 30 000 рівнян зробили наші депутати, діставши наші з вами гроші із місцевих бюджетів. Давайте порахуємо:

Сумарно – прямих і відкритих – інвестицій із місцевого бюджету «ВЕРЕС» за минулий рік отримав 3 000 000 грн.

 

Якщо ми поділимо це число на 100, то отримаємо – 30 000.

Як нам казали, - таким є число членів клубу, яке б могло забезпечити його справжню НЕЗАЛЕЖНІСТЬ – від будь-якого власника.

Правильно?...

Так. Для виходу у вищу лігу та виступів там грошей треба на порядок більше.

Навіть для першої ліги три мільйони гривень це недостатня сума. Можливо.

Але, у будь-якому випадку, 3 000 000 грн – це гроші ГРОМАДИ. Гроші, вийняті з кишень усіх мешканців Рівного та Рівненнщини. А тому

Керівництво ФК «ВЕРЕС» не може демонструвати зверхність по відношенню до Наглядової Ради та приховувати від людей, на що саме були витрачені їхні гроші.

Логічно?

Більше того. Незабаром, 16-го березня, відбудеться чергове засідання сесії міської ради Рівного. Це буде четвер. А вже наступного дня – у п’ятницю, 17-го березня – пройде засідання сесії Рівненської обласної ради.

За нашими даними, і там, і там будуть слухати питання про «ВЕРЕС» і про виділення йому грошей.

По одному мільйону гривень відповідно з бюджету області та міста. Тобто йдеться про 2 000 000 грн сумарно. Як мінімум, на перше півріччя 2017р.

Виникає питання:

Чи можна виділяти гроші команді людей, які відмовляються звітувати перед своєю «Наглядовою радою» та просто зустрічатися з нею?

Наприклад, щоб пояснити:

- Чому газон поля на стадіоні «Авангард» є – непридатним для проведення матчів? Що буде з виступами «ВЕРЕСА» у ближчі місяці?

- Що взагалі у нас із ремонтом Стадіону?... Мав бути вже давно розроблений проект його реконструкції. Де він? За чим затримка?

- Що відбувається з іншим важливим органом клубу – «Координаційною радою», склад якої був обраний ще рік тому? Чому вона не працює?

Запитань багато, і, вочевидь, якщо Наглядова Рада не отримає на них відповідей уже ближчим часом, то має не саморозпускатися, а навпаки – йти до людей.

У першу чергу до депутатів міської та обласної ради і ставити їх до відома про ситуацію, яку можна назвати навіть… кричущою.

Ні?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень