Голова Рівненської облради продовжує топтати інформаційні граблі

Журналісти закликають влаштувати йому бойкот

У Рівному назріває черговий інформаційний скандал. Знову за участю голови обласної ради Володимира Ковальчука. Цього разу приводом стала дійсно скандальна стаття на сайті «Обозреватель».

Володимир Ковальчук – новобраний голова Рівненської обласної ради і він виразно потребує допомоги. Його має хтось зупинити. Щонайменше, в одному аспекті – роботі зі ЗМІ.

Першу свою помилку він зробив одразу після свого обрання, яке було дуже несподіваним, неоднозначним і мало ознаки політичного скандалу. Все, що його супроводжувало, викликало чималий резонанс і достатньо багато критики. Зокрема, в соцмережах. Часто ця критика була різкою, заангажованою і, можливо, надмірною. Але соцмережі, фактично, й існують для того, аби люди могли вилити в них свій негатив.

Зокрема, одна з журналісток закинула новообраному голові «хамство». Що саме вона мала на увазі, залишається загадкою. Можливо, процес обрання, а можливо щось таке, що відоме їй одній, але Володимира Ковальчука така характеристика зачепила і він вирішив їй зателефонувати. Особисто. Безпосередньо у день свого обрання, але вже близько 22.00.

Певно, вирішив дізнатися у журналістки, чому вона так яро його критикує. Можливо, хотів запевнити, що він ніякий не хам, і просто поговорити. Година була пізня. День був важкий. Молодий чоловік вирішив набрати номер.

Це був неправильний вчинок. Рівненським журналісткам, особливо тим, які не надто стримують себе у соцмережах, телефонувати не варто. Взагалі.  Особливо ж для того, щоб поплакатися і спробувати комусь щось пояснити. Такі номера тут не проходять.

Як саме складалася та вечірня розмова, ми не знаємо, але наступного дня соцмережі вибухнули повідомленням про те, що Ковальчук журналістці «хамив» і «викликав на розмову». Одразу організувалася група друзів та подруг – журналістів, які вирішили гуртом іти до новообраного голови та ставити його на місце. Це було в п’ятницю 13-го, але сама епопея з груповим походом розтягнулася до понеділка 16-го.

У понеділок зустріч в облраді відбулася. Вона показала, що оточення  Ковальчука допустило чергову помилку: вони запросили допомоги з Києва. Зі столиці прибув Марк Гресь. Колишній працівник «Інтера», а нині один із активістів «Радикальної партії».

Це розумний чоловік і обдарований телевізійник, але він мало розуміється на Рівненських реаліях. Зокрема, Гресь спілкувався з рівненськими журналістами російською мовою, закликаючи їх до співпраці. Цікаво, що медіа-протестантів російська мова київського світили аж ніяк не обходила і вони загалом досить мирно розійшлися.

Але момент – показовий: приїхати до Рівного і не захотіти говорити українською… Як можна з таким підходом налагодити нормальний контакт?

Вочевидь, саме київський піарник Ковальчука став і призвідником чергового скандалу.

Сьогодні на сайті «Обозреватель» вийшов дуже дивний матеріал під заголовком  «Героїв Майдану у владі намагаються дискредитувати». Це своєрідне інтерв’ю з Володимиром Ковальчуком, якого у преамбулі називають чомусь «героєм майдану», а далі пишуть про його опонентів та рівненських журналістів таке: «Але, завжди знайдуться незадоволені та обділені увагою, які теж хочуть і претендують на цю важливу посаду. Не знайшовши інший спосіб реалізувати власний потенціал, вони самостверджуються за рахунок інших. Основним інструментом в цій грі стають недобросовісні медіа та журналісти, що за "копійки" продають власну совість і дискредитують репутацію інших».

Обділені увагою конкуренти це, зрозуміло, ті, хто хотів би стати головою Рівненської обласної ради замість Ковальчука. Напевне, вони існують та плетуть інтриги. Але весь пасаж про журналістів є очевидно абсурдним, неприпустимо образливим і абсолютно недоречним.

Він знову ж таки виказує нерозуміння речей київськими прибульцями. У нас зовсім не обов’язково журналістам платити гроші, аби журналісти писали і робили те, що вони хочуть, якщо вони самі того – хочуть.

Весь цирк із Ковальчуком, його «хамством» та груповими походами до нього - це загалом мила журналістська розвага. Певний вид спорту. Безперечно, серед протестантів є й ті, хто хотів би бачити на посаді голови когось з «обділених долею». Однак, головний мотив у журналістів – інший: провчити і покарати. Тим паче, що Ковальчук це не Берташ, і не Сорока, і не Червоній. Він виглядає достатньо наївним і підходящим для ролі «жертви».

На цьому тлі спроба публікувати незрозумілі матеріали на «Обозревателе» виглядає цілковитою дурістю. Кого і в чому він має переконати?... До кого він адресований – до Порошенка, Ляшка, Тягнибока і Тимошенко?... Вони його будуть читати?

Натомість у Рівному журналісти вчергове обурені, і тепер мають абсолютну рацію: їх звинуватили у «продажності за «копійки», при чому зробили це в матеріалі, який виглядає абсолютно – замовним. Тобто таким, що розміщується – за гроші. Скільки може коштувати таке розміщення? Називають суми від 20-ти до 60-ти тисяч грн.

Серед журналістів серйозно обговорюється ініціатива – влаштувати голові обласної ради бойкот. Навряд чи ця ідея спрацює. Все-таки голова ради це посадовець, ігнорувати його складно. Але хтось має зупинити це постійне топтання Ковальчука по інформаційних граблях.

Найкраще, це наша порада, перестати взагалі шукати якісь інформ-приводи і щось комусь пояснювати. Треба просто почати працювати. Бо проблем у нинішнього голови обласної ради є більш ніж достатньо. Не варто їх додатково множити постійно недолугим піаром.

Сподіваємося, нашу пораду почують.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень