«Доноре, ви нас чуєте?!». Як мліють рівненські депутати під час здачі крові (ФОТО)

Під час акції зі здачі крові виникли непередбачувані обставини

До Міжнародного дня здоров’я депутати міської ради Рівного поділилися своєю кров’ю. Всього до Рівненської станції переливання крові сьогодні зранку навідались 12 народних обранців. Серед них були голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, долучився до акції й заступник голови облради Олександр Корнійчук, а також міські депутати Богдан Гапяк, Олександр Чубай та інші.

З кожного взяли по 450 мл.

Депутати зазначають, що займаються донорством уже не вперше. Зокрема Олексій Муляренко переливає кров четвертий раз. Цю акцію сьогодні міські депутати влаштували задля популяризації донорства, адже донорська кров часто необхідна при складних операціях і важких хворобах, зазначає голова облдержадміністрації:

Ми здаємо кров не задля того, щоб отримати відгул, а задля того, щоб допомогти тим, кому ця кров необхідна. По-друге, щоб привернути до цього увагу. Наприклад, зимою та навесні кількість тих хто, здає кров, зменшується, тому медики запрошують своїх постійних донорів. Особисто я здаю кров уже вчетверте.

Зауважимо, що перед здачею крові варто не вживати важку їжу, не пити, не курити та висипатися. Це не лише впливає на якість самої крові, але й вбереже донора від небезпечних ситуацій.

Так, рівненський політик Андрій Андрощук зомлів під час переливання. Лікарі помітили, як чоловік побілів, перестав кліпати очима та реагувати на голос медиків.

На слова «Доноре, ви нас чуєте?!» Андрій Андрощук не подавав жодної реакції. Про це повідомляє кореспондент Радіо Трек.

За декілька хвилин його привели до тями, а ще через короткий проміжок часу депутат вже впевнено стояв на ногах.  

Олександр Чубай, який у той час лежав навпроти, також увесь побілів.

Зле стало й заступнику голови обласної ради Олександру Корнійчуку. Йому поклали на голову вологу пов’язку та дали полежати на кушетці.  

Головний лікар станції переливання Ліна Михальчук зазначає, що це не типовий випадок і якогось із застережень Андрощук усе ж таки не дотримався. Інші депутати, яким стало зле, просто перехвилювались.

До здачі не треба вживати спиртне, важку їжу, курити. Особливо важливо висипатися, не працювати в нічну зміну та не перенавантажуватись напередодні. 

Сама ж кров після переливання пройде ряд перевірок на придатність і надалі чекатиме свого пацієнта. Також головний лікар додала, що серед депутатів багато активних донорів. Зокрема Адрій Кузьмич сьогодні здавав кров 47-й раз. 

До слова, для тих, хто погодився поділитися кров’ю, держава передбачає обов’язкові два вихідні. Однак депутати наголосили, що їм ніколи відпочивати. Зокрема, Олексій Муляренко говорить, що в облдержадміністрації зараз проходить активна робота з гостями із Києва. Нагадаємо, з Адміністрації Президента до Рівненської облдержадміністрації приїхала перевірка. Детальніше читайте тут:

Рівненських чиновників перевіряє Адміністрація Президента

Невелику винагороду платять лише почесним донорам, які здали кров понад 40 разів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень