«Давно не гуляла сокира по вулицях міста… Варшава»?! (10 Фото)

Дещо про «ОT VINTA» та скандал, якого... не буде

У нас у Рівному є весела рокабільна  команда «ОT VINTA». Хто їх не знає, уся Україна їх знає, і Росія, і СНД колишнє. Навіть у Польщі їх знають. Трохи.

«ОT VINTA» має веселу пісню із приспівом:

«Давно не гуляла сокира

По вулицях міста Москва»

Хлопці з «ОT VINTA» люблять розповідати, як вони співали цю саме пісню у різних клубах Москви, і як тамтешня публіка тому раділа і веселилась. Не лише у Москві, але й в доброму десятку інших російських міст.

Виглядає, що, якби сьогодні гурт запросили виступити в Москві, то вони б пречудово собі там виступили, співаючи про що завгодно і в тому числі про "сокири на вулицях Москви". Інша справа, що тут, вдома, їх би одразу обізвали зрадниками.

"Людиновбивство пам'ятаємо. Бандерівців засуджуємо". Одне із гасел польських футбольних ультрас, чиї настанови охоче виконують і мерії міст, і Уряд Польщі.

Тому хлопці наші до Росії не їздять, а їздять до Польщі.

При цьому до Росії вони дуже правильно демонструють свою відверту – нелюбов, а до Польщі – приязнь.

Буквально недавно, 30 червня, Юрій Журавель (відомий і як художник) виклав у Фейсбук малюнок про братню любов українського та польського народів. Любов і біду. Ось цей малюнок.

Малюнок свій Журавель супроводив текстом українською та польською мовами. Ось цей текст – українською:

Волинська трагедія – трагедія для обох народів. Люди добрі схаменіться! Не дайте брудним політикам використовувати цю тему для піару.

 

Ви ж знаєте, що війна 1939–1945 рр. почалася зі змови двох диктаторів про переділ світу. Саме Радянський Союз і нацистська Німеччина була зацікавлена у розвитку кривавого сценарію на Волині, саме сюди закидали загони НКВС із одного боку та батальйони шуцманшафту з іншого.


Долі народів Польщі й України настільки тісно пов'язані і радістю, і горем уже не одне століття. Нам жити далі разом. Хай буде мир.

 

А Українському уряду давно пора визначитись, а не ховати голову у пісок.

Як саме мав би «давно визначитися український уряд» - залишилося незрозумілим. Зате дуже точно та однозначно визначився уряд польський.

3-го липня гурт «ОT VINTA» затримали на кордоні з Польщею, і 9 годин протримали в якомусь закапелку. Хотіли анулювати п’ятирічну шенгенську візу українських музикантів, але задовольнялися тим, що просто до схочу позбиткувалися над «українськими зірками».

Якби фото, що їх ви побачите нижче, побачив якийсь німець, він би сказав, що на ньому до людей ставляться як до бидла. Ось ці фото.

Цікаво, що польські прикордонники просто виконували урядовий наказ, про що теж казали «отвінтістам» (дивіться текст дещо нижче).

Вражає, як відреагувало на ці фото посольство України у Польщі. Воно випустило заяву, у якій прямим текстом сказало, що

Розуміє дії Варшави та польського уряду.

Видання «Лівий берег» подає цю заяву російською

"Мы уважаем суверенное решение польской стороны, которая, наверное, видела для этого достаточные основания. Но откровенно жаль, что украинская группа стала заложником эмоциональной истерии и ничем необоснованных фобий определенных сред в дружеской нам Польше. Надеемся, что в будущем этого не повторится".

Як чемненько все сказали. Які слухняні та гарненькі хлопчики.

Цікаво, що перед тим рівненський телеканал «Рівне1» пішов іще далі, подавши матеріал під назвою

Поляки забракували Рівненський гурт «OT VINTA»

У ньому журналісти із великим пошанівком цитують польського, фактично, кримінальника – представника тамтешніх ультрасів, який буквально поставив ультиматум мерії міста Перемишль (нині територія Польщі), вимагаючи скасувати концерт нашого гурту, оскільки

лідер гурту  «ОT VINTA» Юрій Журавель та музиканти, на їх думку, беруть участь у героїзації ОУН-УПА.

Про це начебто свідчать фото, що їх поляки знайшли у соціальних мережах. Однак, цікаво які саме слова вживає цей поляк далі:

«Водночас хочемо зазначити, що не маємо нічого проти української меншості і її культури. Однак треба пам’ятати, що сімейні історії багатьох поляків з Підкарпаття (воєводство у Польщі на кордоні з Україною, – ред.) пов’язані із геноцидом, який чинили бандерівці. Тому природно, що вигляд кольорів і символів ОУН-УПА ранить польські патріотичні почуття».

«ОT VINTA» опинилися у дивній ситуації:

До Росії їм їздити не можна – свої зацькують.

 

До Польщі їм їздити не можна, бо … «Potopljamy!».

 

В Україні концертів – мало.

 

Як їм виживати як музикантам?

Залишається один вихід – якось змінити думку ясновельможного польського панства про себе. Про гурт «ОT VINTA» .

І тут, позірно, існує дві продуктивні можливості для «отвінтистів».

Перший варіант:

Засудити ОУН-УПА. Зробити це відкрито, без сумнівів. Затаврувати злочинців, які пролили тут море невинної польської крові і чітко… Чітко сказати українському уряду

Скліьки ви ще будете ховати голову в пісок!?

 

Пора давно визнати провину українського народу, встати на коліна і покаятися!

 

І не просто покаятися, а ухвалити спеціальний закон: про контрибуції та ретрибуції поляком всього і навіть - більше. З відсотками!

В ідеалі - про повернення «теренув сходніх» до складу великої матінки Польщі.

При такому варіанті, концерти у Польщі для групи  «ОT VINTA» забороняти, найпевніше, перестануть. Можливо ще й почнуть частіше їх запрошувати та показувати по телевізору – як слухняних дресированих мавпочок.

Другий варіант – більш несподіваний, але менш прогнозований.

Він полягає в тому, щоби повторити з поляками той трюк, який так класно спрацював у  «ОT VINTA» із москалями.

А саме – не відкладаючи у довгий ящик, написати пісню

ДАВНО НЕ ГУЛЯЛА СОКИРА ПО ВУЛИЦЯХ МІСТА ВАРШАВА

Дивіться, якщо рагулі-москалі зрозуміли, що жарт це жарт, то як можуть не зрозуміти цієї простої та банальної істини справжні європейці та адвокати України у Європі – поляки?

До речі,

Завжди цікавило, який такий великий злочин здійснив Український народ, що нам призначили у Європі адвоката? (sic!)

Tа й ще у вигляді поляків? (sic!)

Але виглядає, що ми маємо, все ж, дати шанс полякам трохи попуститися та вилюдніти і перестати вдавати із себе тупих рагулів.

Ніщо не зможе допомогти їм краще, ніж сміх. І навряд чи щось звеселить польську спільноту більше, ніж звитяжна українська пісня з рефреном

ДАВНО НЕ ГУЛЯЛА СОКИРА ПО ВУЛИЦЯХ МІСТА ВАРШАВА

Тому гурт «ОT VINTA» має терміново взяти на себе цю місію – лікаря-психотерапевта та посла доброї волі і без зволікань приступити до написання невмирущого хіта під вказаною вище назвою.

-------------------------------

А взагалі ситуація  – огидна.

Найгірше, що ніхто за «ОT VINTA» ні в Рівному, ні в Києві  – не заступиться.

Знову переможе вічна покірно-слухняна стратегія українців щодо країн Заходу:

Їм в очі – плюй

Вони – Божа роса

Залишається, хіба, подарувати усім читачам – картину на згадку.

Про "Було колись в Україні"

P.S.
Треба зазначити, що пізніше сайт "Рівне 1" змінив назву своєї статті. Тепер вона має назву "Польські футбольні фани не пустили рівненський "OT VINTA" на концерт"

 

Від Редакції:

Це матеріал з рубрики Авторська колонка/Опінія

Усі викладені думки є авторськими і можуть не співпадати із позиією Редакції.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень