«Ця штука має бути на фронті і рятувати життя», - військові про мобільне укриття Parabella, яке створили в Україні (ФОТО/ВІДЕО)

Зводиться за хвилини і не має аналогів у світі

Унікальна річ, яка здатна реально зменшити наші втрати на фронті.

Виріб уже пройшов всі погодження та перевірки: його обстрілюють з різної зброї та показують представникам військових відомств і найвідоміших частин.

Всі у захваті, але… Потрібен імпульс від Держави, аби виробництво таких комплексів – від одиничних замовлень – вийшло на потік.

Розробники називають свій виріб "Парасолька" (скриншот з сайту Parabella.com.ua)

На даний час отримано всі ліцензії та сертифікати. Навіть сертифікат відповідності та кодифікацію НАТО. При цьому йдеться про розробку, яка буквально – не має аналогів у світі. Судіть самі:

  1. Це розбірна конструкція, яка достатньо легко складається та розбирається двома людьми в польових умовах. Елементи броньовані, кожен важить до 70 кг., але в результаті бійці отримують на позиції, фактично, башту танка. Єдине, що без гармати.
  2. Такі розбірні укриття були б незамінним зараз на лівому березі Дніпра, там де наші морпіхи вгризаються в землю на необладнаних позиціях. Доправляти їх туди можна було б човнами в розібраному вигляді.
  3. Parabella це своєрідна парасолька з двох шарів бронесталі товщиною по 16 мм, яка накриває опорну позицію наче купол, гарантуючи захист одразу кільком людям, які можуть вести вогонь з такого укриття в різних напрямках.
  4. Загалом під захистом такої броньованої парасольки може одночасно перебувати під час обстрілів до 10 бійців
  5. Parabella у складеному вигляді витримує удари: РПГ, всіх видів дронів та FPV, крупнокаліберних кулеметів та навіть вибух 152 мм снаряду;
  6. Конструкція може модифікуватися, виходячи з конкретних можливостей та задач підрозділу, гарно маскується та демонструє буквально дивовижні захисні якості.

Відео випробувань

ПРО ВАРТІСТЬ

Можливо, це звучить цинічно, але навіть ОДНЕ врятоване життя зекономить для України 15 мільйонів, на які можна створити 10 таких розбірних комплексів, які здатні рятувати бійців і на передовій, і при веденні мінометного вогню чи роботи ППО.

В останньому випадку Parabella може доставлятися відповідним підрозділом вже у зібраному вигляді й встановлюватися на позицію буквально за лічені хвилини.

Якщо поставити виробництво таких мобільних укриттів на потік, можна реально зменшити кількість втрат та захистити наших бійців від ворожих обстрілів та FPV.

Скриншот з сайту Parabella.com.ua

Розробник не вказує своїх координат, але зконтактувати з ним доволі просто – через сайт Parabella.com.ua

До речі, гасло цієї компанії:

ВБЕРЕЖЕМО!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень