Чи допоможе Петро Олексійович збудувати в Рівному «Футбол-арену» ім. Порошенка? (ФОТО)

За 600 млн грн

Петро Порошенко дивиться на стадіон ім. Романа Шухевича в Тернополі

Серед скелетів у шафах та антресолях, що з ними має розбиратися Олександр Третяк, окрім дивовижного кафе «Русана», є не менш дивовижний стадіон «Авангард».

Якщо довкола «Русани» кругами ходить публіка достатньо інтелігентна, то з вимогами збудувати їм стадіон на сесію міської ради приходять бійці більш міцної статури. Запити цих футбольних фанатів виглядають непомірними: вони хочуть, аби місто взяло і збудувало їм стадіон...

Як заявив в ефірі Радіо Трек міський голова Рівного – поточна вартість добудови стадіону «Авангард» становить 546 млн грн.

 

«Це останні цифри, про які мені доповідали», - сказав тоді Третяк.

Реально ж ми всі розуміємо, що в підсумку воно дійде й до 600 мільйонів загальної вартості, а то й більше. 106 мільйонів місто – наших з вами коштів – на цей дивовижний театр абсурду вже витратило. І тепер от має витратити ще 500.

Так вимагають спортивні активісти. А активісти у нас – це святе, чого б вони не вимагали: собачих притулків, «Русан» чи стадіонів.

Та й те ж сказати – за 500 мільйонів місто могло б штук 30 тих «Русан» надрукувати якимось новітнім 3D-принтером в різних кінцях міста. Та ще стільки ж собачих притулків на додачу, аби всі були щасливі.

 

Єдине не зрозуміло де тих 500 мільйонів взяти і чи дійсно мешканці Рівного готові підтримати настільки безтямні витрати міського бюджету на щось, в чому зацікавлена не така вже й велика група довколафутбольних активістів?

Засідання сесії міської ради Рівного: активісти вимагають збудувати стадіон

Решту людей цілком влаштував би якийсь нормальний НЕ ПОМПЕЗНИЙ стадіон, де можна було б грати в футбол, приймаючи матчі прем’єр-ліги,  та була б енна кількість роздягалень також і для спортсменів-легкоатлетів.

Однієї-двох трибун на 5000 глядачів було б для таких потреб цілком достатньо, але…

Як ми знаємо, проєкт реконструкції стадіону «Авангард» розробили колись люди, наближені до тогочасного львівського спонсора/власника клубу «ВЕРЕС».


Того самого, який пізніше перепродав ТОВ «ВЕРЕС» самому собі та переназвав його на «Львів».


І проєкт нам – за наші ж гроші – зробили тоді такий, що до сих пір усі за голови хапаються і не знають що з тим проєктом робити.

Що робити?

Наша пропозиція всім – отямитися і подивитися правді в вічі. Та запитати себе – скільки ще, окрім потрачених 106 мільйонів, м. Рівне здатне витратити на будівництво стадіону «Авангард»?

 

Якщо ще 106,4 млн, то треба зупинити будівництво, переробити відповідним чином нинішній проєкт і завершувати «Авангард» згідно до наявних у міста на це коштів.

Приклад "скромного" стадіону в Британії -- за ціною коштів уже вкладених в "Авангард"

Не влаштовує?...

Тоді треба знаходити інші джерела фінансування.

Теоретично, «Авангард» можна було б спробувати включити до переліку проєктів ДФРР та «Великого будівництва».


Але це суто теоретично. Для цього керівництво області має кістьми лягти і пожертвувати будівництвом Спорткомплексу на Макарова, яке (будівництво) знаходиться у їхньому віданні й вимагає не менших затрат.

 

Навряд чи це можливо

Так початково виглядав проект реконструкції. Забудовник був готовий його втілити за 126 млн. грн.

Хто міг би реально допомогти міському голові Рівного?

Очевидно, що його – безпосередній партійний керівник – Петро Порошенко.

По-перше, експрезидент знає всі ходи та виходи в  коридорах влади, а по-друге, він має там ще немало своїх людей, які нікуди не поділися з приходом на Банкову – Зеленського. По третє, у Порошенка є потужна депутатська фракція у ВРУ, яка дуже часто голосує спільно зі «Слугами народу».

 

При цьому міських голів партія «Європейська солідарність» має в Україні не так вже й багато.

 

Фактично, одного – Олександра Третяка. І він опинився в достатньо непростій ситуації з цим стадіоном «Авангард», реконструкція якого дісталася йому у спадок. Треба допомогти.

Проблема в тому, що "ось це" треба якось добудувати. Не зносити ж?

Рівне, напевно, з легкістю пішло б на те, щоби переназвати «Авангард» на стадіон ім. Петра Порошенка, якби лиш експрезидент допоміг знайти на нього урядові кошти чи вклав у цю справу – свої власні заощадження.

ФК «Верес», зі свого боку, міг би теж віддячити за це Петру Олексійовичу – чималим пакетом акцій клубу, що їх тепер може придбати кожен. Однак…

Ми пропонуємо усім бути реалістами й виходити з наступного:

  1. Ніхто грошей на добудову стадіону «Авангард» у м. Рівне не дасть: ні Уряд, ні Зеленський, ні Порошенко.

     
  2. Фінансувати добудову стадіону зможе лише Бюджет м. Рівне та (можливо) ФК «Верес». Сумарно це ще додатково десь 150 млн грн. Навряд чи більше.

     
  3. Напевно, саме в межах цих коштів і треба щось собі планувати і вирішувати. Вже.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень