Браслет Корбана та вибухи у Рівному

Зв'язок, який може видатися неочевидним

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Геннадію Корбану у вигляді домашнього арешту. Таке рішення ухвалила суддя Лариса Цокол, повідомляє УП. Термін домашнього арешту суддя визачила у 2 місяці, до 31 грудня 2015 року.

Тобто, Новий рік «гасконець» Корбан зможе зустріти і на Лазуревому узбережжі, і за ґратами, і просто вдома, в квартирі, яка йому на той час вже, напевно, добряче остогидне.

«Зокрема, суд зобов'язав Корбана здати паспорти, у т.ч. закордонний, та носити електронний пристрій», - йдеться в повідомленні УП.

Але це до 31 грудня. І це сьогодні – 6 листопада. Реально ж до Нового року в Україні ще може багато чого статися. Наприклад, Микола Катеринчук свого часу в ефірі «Радіо Трек» повідомив, що «на річницю Майдану у Києві збереться віче, яке не буде розходитися, поки прем’єром не призначать Саакашвілі».

Учорашня бійка (чи те, що називають бійкою) між депутатами ВРУ Кужель та Тетеруком важлива, перш за все, як прояв емоційної та психологічної відрази, яка панує (увага) між представниками правлячої Коаліції.

Із цієї коаліції вже вийшов Ляшко та його «Радикали». Днями говорилося, що й «Самопоміч» обмірковує вихід. Тепер «Народний Фронт» Яценюка вирішить «не здавати» Тетерука, а «Батьківщина» заявить, що у такому випадку не бачить себе в Коаліції.

Це дуже вірогідний сценарій і, безперечно, він є елементом комплексної відповіді Ігоря Коломойського на пряму атаку проти нього Петра Порошенка.

Те, що арешт відомого рейдера Корбана був атакою проти відомого олігарха Коломойського, розуміють усі. Далі, після Корбана, на черзі вже буде сам Коломойський та демонтаж його банківсько-нафто-газово-металургійної імперії.

Зрозуміло, що захищаючи свої статки (своє життя та місце під сонцем), Коломойський піде на все. Але тоді, коли вважатиме це за потрібне. Важливо, що аргументи Коломойського можуть бути різними. У тому числі й силовими, бо, наприклад, «Правий сектор» та всі його бойові підрозділи в Україні пов’язують саме із цим олігархом.

Правий сектор: «Ми ж, готуємося та чистимо зброю»

У день арешту Корбана, а це була субота 31-го жовтня, у Facebook Дмитра Яроша зявився ось такий запис:


"Добробати, "Правий сектор", "Свобода", Ігор Мосійчук, тепер УКРОП...

 

Таке враження, що у владі є ті, які дуже хочуть продовження і завершення Революції. Мабуть, це "справжні революціонери" Порошенко і Шокін. Слова "не розгойдуйте державний човен" тепер, з впевненістю, можна унапрямити до них.

 

Якраз в цій сиуації згадується давня народна мудрість: "Якщо Бог хоче когось покарати, то відбирає розум"...

 

Ми ж, готуємося та чистимо зброю. Величне свято Архистратига Михаїла наближається. А з допомогою Небесного Воїнства у нас, українців, завжди все виходить...

 

Слава Україні!".

Признаюся, в той день, у ту суботу, коли я читав це повідомлення, то мені здавалося, що Україна на всіх парах несеться до прямого військового протистояння.

Цікаво, що так, напевно, думали й інші читачі Дмитра Яроша. Наведу, наприклад, коментар, який набрав тоді  223 лайки:

Владимир Беловол: "Нельзя медлить, не время чистить оружие. Время применить оружие".

І одразу за ним - Александр Петрук: "Мы готовы!"

Це була субота. А в понеділок уночі у дворах будинків двох рівнян вибухнули «гранати».

Які там були гранати – невідомо, і чи гранати то були – теж, але щось вибухнуло.

Виглядає, свідомо кидали так, аби нікого не зачепити й не поранити. Виникає питання – навіщо? Кому це потрібно?

Рейдерська схема

Рівняни, яким підкинули ту вибухівку, є лідерами «Опозиційного блоку», але на той момент жодного політичного підтексту в подібних діях бути не могло. Лазити ночами, кидати невідомо що у двори, аби налякати «опозиціонерів» –який міг бути у тому сенс? Вибори закінчилися, «Опозиційний блок» нікуди не пройшов, кампанію свою проводив не агресивно і зі звинуваченнями на адресу влади не виступав. Тобто, «політично-патріотична» версія – відпадала.

Журналісти висунули бурштинову версію. Тут треба погодитися, що в Рівному останнім часом згорає досить багато різних автомобілів і відбувається інших протистоянь, пов’язаних саме із бурштином та перерозподілом сфер впливів у лісах на півночі Рівненської області. Однак, спроба прив’язати до цих розборок Берташа та Юхименка (потерпілих від «гранат») виглядає достатньо непереконливою. Зокрема для тих, хто знає між ким і на користь кого відбуваються реальні бурштинові розбори.

Але, якщо «бурштинову» та «патріотичну» версію відкинути, то залишається незрозумілим – навіщо ж, все таки, кидали ці «гранати»?

На мою думку, нічні вибухи у нас були прямо пов’язані з арештом Корбана.

Корбан – відомий рейдер, дехто каже, що найкращий та найпрофесійніший в Україні. Рейдерство передбачає не стільки «незаконні дії», як дії «на грані законності». Очевидно, що юридична команда Корбана є найсильнішою в Україні. Тому Коломойському не довелося застосовувати силу, він, фактично, звільнив Корбана – через суд.

Але важливо, що рейдерські атаки (на ті чи інші підприємства) зазвичай супроводжуються різним інформаційним шумом, громадськими акціями і т.п. Важливо змусити опонента – реагувати, відволікатися, робити непродумані кроки та помилятися.

Очевидно, що в момент арешту Корбана, його команда зразу зрозуміла, що низка ексцесів (різного калібру) по всій території України могла б бути їм на користь. Корбана заарештували у суботу, у дворах рівнян щось незрозуміле вибухнуло у понеділок. Серед телеканалів, які про це повідомили, Ґуґл видає лише один загальнонаціональний – телеканал олігарха Коломойського -- ТСН, «1+1».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень