Бізнес повинен оприлюднити своїх власників

Подати документи з інформацією про бенефіціарів власники бізнесу мають до 25 вересня, інакше - штраф

Власники бізнесу до 25 вересня повинні подати документи у реєстраційну службу із відомостями про бенефіціарних, тобто кінцевих власників своїх підприємств. Нагадаємо, у зв’язку із змінами в законодавстві, які зобов’язують вказувати таку інформацію, навесні у реєстраційних службах спостерігався ажіотаж, тому Міністерство юстиції відстрочило термін подання відповідних документів та спростило цю процедуру – тепер потрібно заповнити лише титульну сторінку та вказати інформацію про власників, розповідає начальник Головного управління юстиції в Рівненській області Іванна Смачило:

 

Якщо раніше треба було подавати 10 сторінок, то на сьогоднішній день потрібно заповнити титульну сторінку, а також ту сторінку, інформацію на якій хоче подати бізнес. Крім того, ці документи можна відправити через пошту, але підпис керівника в такому випадку повинен бути засвідчений нотаріусом. Однак, потрібно буде засвідчувати не 10 сторінок, як це було раніше, а лише титульна сторінка і сторінка, в якій містяться відомості про кінцевих власників.

У випадку, якщо бізнес не подасть інформацію про власника –загрожує штраф від 5 до 8 тис. грн.

Між тим, не зобов’язані вказувати кінцевих бенефіціарів релігійні організації, державні комунальні підприємства, політичні партії, творчі спілки, торгово-промислові палати, а також юридичні особи, власниками яких є фізичні особи. Також Іванна Смачило нагадала про понад 20 вакантних місць в управлінні юстиції. Конкурс триває вже 2-ий тиждень, тож  просить активно долучатись молодих і не байдужих людей. Більше інформації про вакансії та вимоги до працівників можна знайти на сайті головного управління юстиції в Рівненській області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень