Понад два десятки ліків у аптеках Рівного - абсолютно безкоштовно. Вже сьогодні (ПЕРЕЛІК)

Ще понад півсотні препаратів коштуватиме пацієнту 1-3 гривні

Державна програма, яка передбачає безкоштовні чи часткового безкоштовні ліки для тих, хто страждає від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми під назвою «Доступні ліки» хоч і з запізненням, але стартувала у Рівному.

Відсьогодні аптеки у Рівному почали видавати ліки за механізмом реінбурсації.

Нагадаємо, офіційно програма мала запрацювати з 1 квітня. Але, як ми уже повідомляли, у Рівному виникла затримка - через очікування розпорядження голови ОДА, яким мало бути визначене фінансування на Рівне, та перелік препаратів від Міністерства охорони здоров’я.

До речі, на обласний центр з держбюджету у рамках програми «Доступні ліки» виділили 3 мільйони 633 тисячі 900 гривень. Це приблизно 35 гривень на людину, - повідомив Радіо Трек начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів.

З його слів, з понеділка, 3 квітня, лікарі уже почали виписувати рецепти та інформувати своїх пацієнтів про умови програми та аптеки, які беруть у ній участь.

Тож сьогодні у тестовому режимі видавати ліки почали аптеки мережі «ВІСА». Решта мереж (а їх ще 5) мають активізуватися з понеділка, 10 квітня.

Остаточно, коли з’являться ліки у аптеках, залежить лише від їхньої домовленості із постачальниками. На кожній аптеці, яка бере участь у програмі, є відповідна наліпка.

Загалом, це майже півсотні аптек у Рівному. Утім, їх перелік не остаточний, - каже Віктор Іськів. Адже сьогодні ще дві аптеки виявили бажання взяти участь у програмі.

Перелік та адреси аптек Рівного, у яких діє програма «Доступні ліки».

Але тим, хто не зможе отримати ліки сьогодні, перейматися не варто, запевняє Віктор Іськів:

- Рецепт дійсний протягом 30-ти днів. Тобто, якщо ще якась аптека чи аптечна мережа не відпускає поки ці препарати – нічого страшного, наступного тижня відпустять. У переліку, здається, 20-25 препаратів, які повністю безкоштовні, далі більше половини з них – там доплата буквально 1-3 гривні, і декілька препаратів, що більше 20-30 гривень компенсація.

Всього у переліку, який оприлюднило Міністерство охорони здоров’я, 157 препаратів.

Розмір доплати різний. Дійсно, це може бути і кілька копійок, і 1 гривня – і, до прикладу, до 150 гривень, як за препарат ЛОПІРЕЛ, що складає половину його вартості.

Нижче подаємо повний перелік МОН.

Доступні ліки (ПЕРЕЛІК ПРЕПАРАТІВ) by Ilona Radzivil on Scribd

 

Щодо бланків не рецепти, начальник управління охорони здоров’я запевняє, що у рівненських медзакладах їх достатньо.

Діють бланки і старого зразка.

Читайте також: Перелік та адреси аптек у кожному районі Рівненської області, що долучилися до програми «Доступні ліки».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень