Анталія, або Львів у Туреччині. Враження кореспондента Радіо Трек (ФОТО)

"ПРЕЗИДЕНТ" АНТАЛІЇ

Рівненські журналісти не тільки відпочивають на морському узбережжі, але і мають насичений графік різноманітних поїздок та візитів, переубваючи в Анталії. Зокрема і візит до губернатора Анталії Мюніра Карагоглу.

Скажу відразу, адміністрація і зовні, і всередині виглядає як звичайна, старенька турецька будівля. Як кажуть у народі - "без понтів". Однак відчуття, що в Туреччині все "по-багатому" і люди люблять жити на "широку ногу" - не полишало. Навколо пана Мюніра його підлеглі літали як метелики. Такого як "на це питання я давати відповіді не зможу, бо це статистика, треба рахувати і в нас немає" не було.

Як тільки щось потрібно було, відразу його колеги менші по рангу підносили відповідні документи. До речі, питання перед прес-конференцією ми не узгоджували, а це, на хвилиночку, - президент Анталії (так його називають місцеві).

Він повідомив, що ситуація у Туреччині наразі стабільна і боятися летіти на курорт  - безглуздо.

Однак з рівнем безпеки стало трохи жорсткіше. До прикладу, на в`їзді в аеропорт вашу автівку повністю обшукають, а перед входом до зали очікування заглянуть вам навіть під папругу. Тому летіть і не бійтеся (звичайно, якщо гроші маєте і під ременем все чисто).

Казав ще "гарант" про те, що, до прикладу, у 2013 році Анталію відвідало близько 380 тисяч українців, росіян було 3 мільйони. Ще дуже наголошував на тому, що з Україною прекрасні стосунки, дуже люблять українського туриста і навіть у цьому сезоні занизили ціни на відпочинок для "наших". Це все добре, але жодного жовто-блакитного на вулицях Антілії я не побачив. Російський - є, німецький, французький, канадський... Ну то таке.

СТАРЕ МІСТО

І справді, дуже нагадує Львів. Вузенькі вулички, книжкові магазинчики, килими, сувеніри і багато, багато всього. Тут розписувати немає чого.

Цікаво, що без пригод у старому місті не обійшлося. Ходили всі групою разом, тоді як колеги  вирішили познімати подалі від групи. Я пішов за ними. Через 5 хвилн - група зникла. Було весело. Години півтори ми блукали по вуличках старої і нової Анталії. Хвала мобільному оператору, який вигадав давати 100 мегабайт мобільного Інтернету користувачам, які перебувають в Туреччині і генделикам з безкоштовним WI-FI. Списались, знайшлись, і всі на нас злі (колеги, вибачайте - авт.).

А про древню Анталію фотографія скаже все сама замість букв.

Чекайте на нові розповіді далі.  

Спойлер: 13-кілометровий рафтинг з мегапозитивним грузином Жоріком, 2 кілометри по каньйону з Тарзаном, Жоріком і Синою без страховки та їстівні кактуси. З фото і навіть з відео. Тому - далеко не  втікайте.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень