Зібрати дитину до 1 вересня «влетить у чималу копійку»

Тепер піти у школу - практично розкіш, а в дитсадках малечі не вистачає місць

Підготовка дитини до школи цієї осені влетить батькам у чималу копійку. Ціни на канцтовари, у порівнянні з минулим роком, зросли щонайменше на третину,  а на деякі позиції  майже вдвічі. Якщо ще минулого року дитину можна було зібрати мінімально за 800 гривень, то тепер знадобиться щонайменше півтори тисячі. Рівненські покупці від таких цін приголомшені:

- Ціни, чесно кажучи, космічні! Наприклад: ми дивилися зошити кращої якості, вони зовнішньо гарно оформлені, але 7 гривень за зошит? Якщо ще врахувати, наприклад, сумку і ще додати форму шкільну і спортивну... Не кожній сім'ї під силу це все потягнути.

- Виросли ціни так як і все виросло. Зошити, ручки, олівці... Ну все повністю. Зараз дитину дорожче зібрати в школу ніж минулого року.

- Просто жах. Двох дітей зібрати в школу нереально. В три рази ціни зросли. Маю двох дітей, ще практично нічого не купували, але півтисячі вже немає.

Варто додати, що вартість шкільних рюкзаків цього річ коливається від 600 до тисячі гривень. Шкільна форма в середньому коштує тисячу гривень, спортивний костюм – 500 гривень.

Не краща ситуація і в рівненських дитсадках. Там на сто місць претендує більше як 150 дітей. І це попри те, що лише протягом цього року у місті відкрито два дошкільні заклади та дві групи, що дало можливість створити 190 додаткових місць,- розповідає заступник начальника міського управління осіти Катерина Сичик. За її словами, робота в цьому напрямку продовжуватиметься і в подальшому:

Відтак, впродовж наступного навчального року, шляхом реорганізації та відкриття нових ДНЗ у Рівному заплановано створити 90 додаткових місць у садочках. До слова, цього року із понад 6 тис. дітей віком до 7 років, які стоять у черзі на зарахування, потрапити у садочки змогли лише трохи більше 2,5 тис. Водночас, позачергово до дитсадків зараховано 370 дітей переселенців та учасників АТО.

Між тим, діти 5-ти річного віку 100% забезпечені дошкільною освітою. Катерина Сичик каже, що для того, аби отримати дошкільну освіту дитині не обов’язково бути зарахованою до садочку, адже існують і інші форми їх соціальної адаптації:

- Надається можливість відвідувати старші групи з короткотривалим перебуванням – це без харчування. Також додаткові групи з короткотривалим перебуванням створені в Палаці дітей та молоді. В кожному дошкільному закладі створені консультативні центри, в яких надають консультацію батькам, як здійснювати дошкільне виховання. Тобто, якщо говорити згідно законодавства, - то ми Закон «Про дошкільну освіту» виконуємо в повній нормі – ми обов’язково забезпечуємо дошкільною освітою дітей саме дошкільного віку, - додала Катерина Сичик.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень